• OrkesterEfterskolen - Folkemusiklinjen

Folkemusiklinjen med Elisabeth Dichmann er for dig, der gerne vil udforske musikken, når den er helt fri. Det meste musik, vi spiller, er uden noder og noget, vi sammen skaber i nuet.

Improvisation og det at jamme sammen er noget af det, vi gør allermest. Vi går på opdagelse i det, musikken kan sige: I det du kan bidrage med – og det, vi skaber i fællesskab.

Som folkemusiker har du de samme musikfag som de andre elever: Fælleskor, hørelære, værklytning m.v. Og du kan også spille med i symfoniorkestret. Til gengæld er du en fast del af folkemusik-ensemblet med jeres egen lærer som instruktør.

I løbet af året får vi besøg af dygtige og inspirerende folkemusikere, som spiller for os – og ikke mindst sammen med os.

Lyder det fristende? Kom og besøg os – vi har også plads til dig.
  • OrkesterEfterskolen - Præsentation af skolen

Er du også vild med klassisk musik og folkemusik? Så er OrkesterEfterskolen lige noget for dig. Her fordyber du dig i dit eget instrument, sammenspil og fællesskab.

Et år på OrkesterEfterskolen udvikler dig både musikalsk, fagligt og personligt, så du er klar til et langt liv med musik – uanset om du vil have musikken med dig som en hobby, eller du drømmer om at blive professionel musiker.

På OrkesterEfterskolen møder du andre unge med samme kærlighed til klassisk musik og folkemusik – det skaber et helt unikt ungdomsmiljø at være sammen med andre unge med samme interesse som dig.

Lyder det fristende? Kom og besøg os – vi har også plads til dig.

Orkesterefterskolen

Er du vild med klassisk musik og folkemusik? OrkesterEfterskolen er Danmarks eneste efterskole med symfoniorkester, to x 45 minutters soloundervisning hver uge, øvetime, hørelære, teori, værklytning og meget mere.

Fællesskab om musik

På OrkesterEfterskolen møder du andre unge, der er lige så vilde med musik, som du selv er. Du får et år, hvor du sammen med dine venner fordyber dig i musik, sammenspil og dit instrument.

Vi tilbyder fem linjer - orkesterlinjen, klaverlinjen, sanglinjen, orgellinjen og folkemusiklinjen, hvor du kan fordybe dig i dit instrument - eller måske prøve et nyt af.

På OrkesterEfterskolen får du soloundervisning af en konservatorieuddannet lærer. Her er øvetime hver morgen, hørelære og teori på niveau-inddelte hold og værklytning hver onsdag aften. Sammen med timerne i ensemble og orkester giver det et solidt skub til din musikalske udvikling. Du kan nå virkelig langt på bare et enkelt år.

Også plads til dig

Vi har elever på mange forskellige niveauer - det vil sige, at du skal ikke være halvvejs prof musiker for at gå et år på vores musikefterskole. Det er interessen for musik og nysgerrigheden, der er det absolut vigtigste.

Måske har du ambitioner om at leve af musik engang - men de fleste af vores elever vil "bare" gerne have musikken med sig som en dejlig og givende hobby. OrksterEfterskolen styrker din passion for musik, uanset om du er passioneret begynder eller erfaren musiker.

Vælg 9. klasse, 10. klasse eller 10. Classic

På OrkesterEfterskolen kan du gå i almindelig 9. og 10. klasse. Du kan også vælge 10. Classic, som er både er prøvefri og gymnasieforberede, og som har flere "dannelsesfag" end det almindelige skoleskema.

Rejser og koncerter

Hvert år på OrkesterEfterskolen byder på en udveksling med et ungdomsorkester eller lignende fra udlandet: Vi besøger dem, og de besøger os. Hvert år byder også på rigtig mange koncerter - både dem, vi selv spiller, og dem, vi hører. Vi tager til København hvert år og har spillet i DRs Koncerthus mange gange.

Sådan bor vi

Vi bor i 8-mandshuse på tomandsværelser, og hvert hus har sin egen huslærer tilknyttet. Det er trygt og hyggeligt.

Det lærer du

Vi vil næsten garantere, at du udvikler dig rigtig meget musikalsk og menneskeligt. Derudover har OrkesterEfterskolen hvert år ét af de højeste snit for efterskoler i Danmark - den almindelige faglighed er også i top.

FolkemusikLinjen
KlaverLinjen