• Silkeborg Efterskole

Se en lille video om vores 6 spændende linjer og livet på Silkeborg Efterskole

Silkeborg Efterskole

Velkommen til Silkeborg Efterskole - sundhed og sport. Du bliver én blandt 123 elever. Du får mulighed for tre rejser (adventure/ski/storby). Du kan vælge mellem 6 linjer (fitness, sport/adventure, kajak, håndbold, pigefodbold og drengefodbold).

SES har hele pakken - Fællesskab og sport

Hvert år vælger 120 teenagere Silkeborg Efterskole, der er placeret nær skov og vand - men også i byen. De vælger Silkeborg Efterskole (SES), fordi de har hørt, at man som elev har mange muligheder for at dyrke sin sport. Desuden har vi på skolen et fantastisk fællesskab, hvor vi passer godt på hinanden.

Sport på eliteniveau eller på almindeligt motionsniveau.

På SES tilbyder vi spændende og engageret undervisning i følgende linjer:
Kajak - på Gudenåen og søerne
Fodbold - på græs og på kunst.
Håndbold - i skolens nye hal.
Sport og adventure - i naturen og i hal.
Fitness og velvære - inde og ude.

I elevernes fritid har vi et veludbygget samarbejde med byens foreningsliv, hvor man kan dyrke sin yndlingssport yderligere. Vi har således mange elever, som er aktive i SIF Fodbold, i SIF Q pigefodbold, i kajakklubben, i Silkeborg-Voel håndbold, og mange andre klubber.
Du kan gå til en hvilken som helst sport i Silkeborg.
Du vælger selv din forening.
Vi har elever, som dyrker deres sport på alle niveauer i foreningerne.

Høj faglighed

På SES vil vi - også i det faglige - give eleverne en god ballast, så de kan klare sig godt videre på ungdomsuddannelserne og i livet.
Vi forventer, at eleverne gør sig umage med skolearbejdet.
I mange af de faglige timer har vi to lærere til en klasse. Det gør vi for at sikre gode muligheder for differentiering af undervisningen.
Eleverne på SES har en oplevelse af, at vi gerne vil lære dem noget.

Vi er (ifølge CEPOS) i top 10 i forhold til at løfte elevernes faglige niveau – blandt samtlige efterskoler i landet.

Hjertevarme og fællesskab

Den vigtigste årsag til, at så mange unge mennesker år efter år får et af deres bedste år i deres liv på SES, er vores unikke og hjertevarme fællesskab.
Vi har plads til den enkelte. Vi oplever, at den personlige udvikling foregår bedst i det store fællesskab. Du bliver en lille brik, som kommer til at passe ind i det store fællesskab.
Her knyttes de livslange venskaber.
Når efterskolelivet udfordrer, er vi gode til at støtte op om den enkelte elev.

Vi tror på, at det positive møde mellem voksen og ung OG mellem de unge gør en forskel for efterskolelivet - og videre frem i livet.

Værdigrundlag

Vi vil drive en skole, som med forankring i Grundtvigs tanker om levende undervisning, livsglæde og forpligtende fællesskab forbereder eleven bedst muligt til livsduelighed i et foranderligt, demokratisk samfund.
Eleven skal udvikle selvværd, ansvarlighed, tolerance og faglige kundskaber samt gennem oplevelse lære at værdsætte fællesskab, kammeratskab og begejstring.
Der lægges vægt på sundhedsfaglige emner, sport, almindelige skolefag, almen oplysning og kostskolefællesskab.

På Silkeborg Efterskole er det vigtigt for os, at værdigrundlaget udmøntes i handling og daglig praksis.
Underviserne er helstøbte, autentiske, fagligt velfunderede og begejstrede lærere, der kan vise et under, når de underviser.
Alle voksne bestræber sig på i hele deres adfærd at være efterlevelsesværdige rollemodeller – de unge reflekterer mere over, hvordan vi handler, end hvordan vi siger, man bør handle.

Drengefodboldlinje
Fitness og velvære