• Se glimt fra Skovlund Efterskole her
  • Se filmen "Boxen i Skovlund"

- se den fantastiske flashmob lavet af elevholdet 2012-13.
    Der er link til "bag-om"-filmen til sidst i filmen

Skovlund Efterskole

Danmarks førende efterskole, når det gælder Cambridge Engelsk med bl.a. engelsk på højeste niveau og Business English på to niveauer. Derudover kan du få undervisning i en bred vifte af sprog - spansk, tysk, fransk og kinesisk. Studieturen går enten til Sydafrika eller Argentina. Vi veksler hver andet år. International 10. klasse på 4. år.

Sproget i højsæde
Sprogundervisningen er vores særkende. Vi er landets førende Cambridge-efterskole. Ingen anden efterskole udbyder 4 (ud af 5) niveauer af ”Cambridge-engelsk”. Dertil kommer vores meget populære og efterspurgte tilbud om ”Business English” (BEC).
Vi er formodentlig også den eneste efterskole, der tilbyder engelsk, tysk, fransk og spansk med lærere, der har sproget som deres modersmål. Fra og med 2013-14 tilbyder vi også kinesisk som valgfag.

ICS International Class Skovlund - en international 10. kl.

Fra og med august 2013 starter vi vores nye internationale klasse op for elever på 10. årgang. Se informationsfolderen her:

Interesselinjer
Som interesselinjer tilbyder vi Science, Fodbold, Musik, Kreativt og Håndbold. Se de detaljerede beskrivelser på www.ske.dk

Ny mulighed for kommende 8.kl.elever, som har lyst til ekstra faglige udfordringer
Fra og med skoleåret 2013-14 åbner vi døren for enkelte elever i 8.kl., som generelt trænger til faglige udfordringer. Med udgangspunkt i vort Cambridge-tilbud sørger vi for at give disse elever faglige udfordringer i alle fag. Som 8.kl. elev følger man 9.kl. i de almene obligatoriske fag.

Baggrund, mål og værdier
Skovlund Efterskole er en skole for bogligt motiverede elever – og vi tilbyder en solid faglig undervisning. Men, vi er ikke en eliteskole.
Vi kræver ikke, at eleven er bogligt dygtig, kun at han/hun er indstillet på at deltage aktivt i et sjovt, spændende, forpligtende og krævende skolemiljø.
Vi ønsker at udvikle et demokratisk, dannet ungt menneske med selvværd, selvtillid og et åbent, tolerant syn på andre mennesker og kulturer. Vi stiller krav - tør du være med?

Undervisning
Dansk, matematik, idræt og engelsk er obligatoriske fag for alle. Desuden skal 9. klasserne have tysk/fransk, historie, kristendomskundskab, samfundsfag, geografi, biologi og fysik/kemi, mens 10. klasserne skal have faget medborgerskab (historie, kristendom og samfundsfag). De kan desuden vælge tysk/fransk.
Eleverne skal vælge én interesselinje, og derudover tilbyder vi en række spændende valgfag.

Hverdagen
Alle deltager i morgentur, morgensamling, fællestimer, fællessang, temadage og andre fællesarrangementer. Deltagelse i køkken- og rengøringsarbejde er obligatorisk.

Rejser
Next Stop: SYDAFRIKA. Fra og med skoleåret 2012/13 tager vi på studierejse i 2 uger til Sydafrika, hvor vi har indgået et samarbejde med en række skoler og institutioner. Rejsen arrangeres af medarbejdere, der har et indgående kendskab til Afrika / Sydafrika.

Fritid
Der er gode muligheder for fritidsaktiviteter på Skovlund Efterskole. Man kan benytte skolens mange faciliteter så som musiklokale, friluftshytte, motionsrum, multibane og idrætshal. Man kan også deltage i de lokale foreningers mange aktiviteter. F. eks. ridning, boksning, gymnastik, fodbold etc.

Landsbyen
Landsbyen Skovlund er en levende og åben landsby, hvor eleverne hurtigt føler sig hjemme. Der er generelt gode busforbindelser hertil, men i de tilfælde, hvor der er problemer med transporten til og fra Varde, Grind-sted eller Ølgod er vi behjælpelige.

Skovlund Efterskole - vi møder verden

8. kl 9. kl 10. kl