Skole login

Login er kun for skolens administrator

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit brugernavn eller e-mail adresse

 
  • Se glimt fra Skovlund Efterskole her
  • Se filmen "Boxen i Skovlund"

    - se den fantastiske flashmob lavet af elevholdet 2012-13.
    Der er link til "bag-om"-filmen til sidst i filmen
Flere videoer >

Flere billeder >

Skovlund Efterskole

Danmarks førende efterskole, når det gælder Cambridge Engelsk med bl.a. engelsk fra 9. - 10. klasse til universitets-niveau. Vi har også en bred vifte af sprog - spansk, tysk, fransk og kinesisk, samt en masse linjefag. Studieturen går til Sydafrika. International 10. klasse, hvor al undervisning foregår på engelsk.

Sproget i højsæde 
Sprogundervisningen er vores særkende. Vi er landets førende Cambridge-efterskole. Ingen anden efterskole udbyder 4 (ud af 5) niveauer af ”Cambridge-engelsk. Vi er formodentlig også den eneste efterskole, der tilbyder engelsk, tysk, fransk, kinesisk og spansk med lærere, der har sproget som deres modersmål.

ICS International Class Skovlund - en international 10. kl.

Al undervisning foregår på engelsk og det er en blanding af projektorienteret undervisning og undervisning i Global Perspectiv og Development Studies.

Linjefag:

Vi udbyder følgende linjefag: Musik, Medie, e-Sport, American Sports, Kunst, Vi-elsker-mad og Iværksætteri.

Valgfag:
Som valgfag tilbyder vi Science, Fodbold, Spinning, Badminton, Engelsk litteratur, tegning, filosofi, DIY og Personlig udvikling. Se de detaljerede beskrivelser på www.ske.dk

Baggrund, mål og værdier 
Skovlund Efterskole er en skole for 8. -, 9. – og 10. klasse bogligt motiverede elever – og vi tilbyder en solid faglig undervisning. Men, vi er ikke en eliteskole. 
Vi kræver ikke, at eleven er bogligt dygtig, kun at han/hun er indstillet på at deltage aktivt i et sjovt, spændende, forpligtende og krævende skolemiljø. 
Vi ønsker at udvikle et demokratisk, dannet ungt menneske med selvværd, selvtillid og et åbent, tolerant syn på andre mennesker og kulturer. Vi stiller krav - tør du være med?

Undervisning 
Dansk, matematik, idræt og engelsk er obligatoriske fag for alle. Desuden skal 9. klasserne have tysk/fransk, historie, kristendomskundskab, samfundsfag, geografi, biologi og fysik/kemi, mens 10. klasserne skal have faget medborgerskab (historie, kristendom og samfundsfag). De kan desuden vælge tysk/fransk og Fysik/kemi. 
Eleverne skal vælge et linjefag, og derudover tilbyder vi en række spændende valgfag.

Hverdagen
Alle deltager i morgentur, morgensamling, fællestimer, fortællertime, fællessang, temadage og andre fællesarrangementer. Deltagelse i køkken- og rengøringsarbejde er obligatorisk. 

Rejser 
Next Stop: SYDAFRIKA. Siden skoleåret 2012/13 har vi rejst 2 uger til Sydafrika, hvor vi har indgået et samarbejde med en række skoler og institutioner. Rejsen arrangeres af medarbejdere, der har et indgående kendskab til Afrika / Sydafrika. 

Fritid 
Der er gode muligheder for fritidsaktiviteter på Skovlund Efterskole. Man kan benytte skolens mange faciliteter så som musiklokale, friluftshytte, motionsrum, multibane og idrætshal. Man kan også deltage i de lokale foreningers mange aktiviteter. F.eks. ridning, gymnastik, fodbold, håndbold etc. 

Landsbyen 
Landsbyen Skovlund er en levende og åben landsby, hvor eleverne hurtigt føler sig hjemme. Der er generelt gode busforbindelser hertil, men vi arrangerer transporten til og fra Bramming og Ølgod, både fredag og søndag. 

Skovlund Efterskole - vi møder verden

 

Ledige pladser

8. kl 9. kl 10. kl
Her kan du se oplysninger om ledige pladser
Pige
Dreng

Low Optaget MediumVenteliste HighLedig

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/3/2019

Om skolen

100  elever
42  uger på et skoleår

Skoletype:

Almen

Skoletype

Der er tre forskellige typer efterskole:

school almen efterskole

school ordblindeefterskole 

school specialefterskole for elever med særlige behov

(elever med særlige behov blev tidligere ofte benævnt "sentudviklede elever")

Bemærk, at flere "almene" efterskoler har "tilbud til ordblinde" og "tilbud til elever med særlige behov".

Klassetrin

8. kl, 9. kl, 10. kl