Skyum Idrætsefterskole

Skyum tilbyder profilfag i håndbold, fodbold, dans og spring - 2 til 6 ugentlige træninger i DIN sportsgren. Alle elever har gymnastik 4 gange i ugen - det er i høj grad her fællesskabet opstår og dyrkes. Nyt springcenter og ny kunstgræsbane. Kun 10. klasse. Hverdagen bygger på ansvarlighed, tillid og den gode disciplin.

Skolen
Skyum Idrætsefterskole ligger naturskønt i Thisted Kommune. Idrætsefterskolen startede i 1980 og er løbende blevet udbygget.

Skyum Idrætsefterskole tilbyder en meget aktiv skole med mange oplevelser. Vi er en dynamisk idrætsefterskole med engagerede medarbejdere. Vi har 180 dygtige og motiverede elever i 10. klasse, som har idræt som interesse. Vi har gode idrætsfaciliteter i form af boldbaner, hal og bevægelseshus samt et veludstyret springcenter. Desuden har vi et meget velfungerende køkken og en dejlig spisesal.

Det tilstræbes, at skolen er et trygt være- og lærested for eleverne. Derfor hviler fællesskabet på Skyum på tre grundregler:
· hensynsfuld optræden
· ingen spiritus og stoffer
· pigernes afdeling er for pigerne, drengenes for drengene

Værdier

Vi skaber det stærkeste fundament for fremtidens unge

Skyum Idrætsefterskole er et dynamisk læringsfællesskab for idræt, gymnastik og faglig fordybelse.

Vi skaber åbne og stærke elever med selvværd, livsgejst og handlekraft – og evnen til at træffe meningsfulde valg i en verden i konstant forandring.

Vores elever udvikler et nuanceret samfundssyn og bidrager med vedholdenhed, empati og ansvarlighed i de sociale og professionelle fællesskaber, de indgår i.

Det opnår vi fordi:

• Vi udvikler mennesket

Vi værdsætter, støtter og udfordrer den enkelte. Med tydelighed, empati og professionalisme skaber vi det stærkeste fundament for personlig, social og faglig udvikling.

•  Vi styrker fællesskabet

Vi skaber en berigende hverdag og et enestående fællesskab sammen. Vi drømmer stort, eksperimenterer og sætter ambitiøse mål, som vi hver især bidrager til at nå. Vi spiller hinanden gode og holder af forskelligheden.

•  Vi udvider horisonten

Vi opsøger situationer, mennesker og meninger, der udfordrer og udvikler os. Vi dannes i demokratiet, bidrager aktivt og diskuterer vores rolle som fremtidens verdensborgere. Vi åbner os for verden og udvikler nysgerrighed og udsyn.

Eleverne optages i den rækkefølge, som de skriftlige tilmeldinger modtages - i henhold til køn.

Undervisningen
Den boglige undervisning tilrettelægges efter 10. klasses krav. Vi niveaudeler i matematik og engelsk, så man kan følge undervisningen på FP9, FP10, samt på 10+ niveau. Gymnastik har en stærk profil på skolen og er obligatorisk for alle.

Eleverne modtager DGIs Unge i Front - lederuddannelse, som kombineres med praksis-træner uddannelse indenfor det valgte profilfag.

I valgfagene har man mulighed for personlig dyggtiggørelse indenfor forskellige idrætslige discipliner, fx fodbold, håndbold, badminton, volley, spring. Desuden har vi en række ikke-idrætslige valgfag, fx krea, skoleband, guitar mfl.

Udover de valgfrie og obligatoriske fag lægger vi vægt på fælles oplevelser, fx morgensang, fællestimer, folkedans, sangtimer, ture og kulturmøder.

Som et ekstra tilbud kan man desuden vælge en uge på idrætsefterskole i den første uge i sommerferien. Vi kalder det Skyum Camp.

Vi tilbyder deltagelse i Landsstævnet juni 2021 i Svendborg.

Vi ses på Skyum!

10. kl