Sundeved Efterskole

Almen dannende boglig og aktiv grundtvigsk efterskole, hvor fælleskabet vægtes højt. Gymnastik er obligatorisk. Linjefag tilbydes i fodbold, volleyball, badminton, spring, rytmisk gymnastik, outdoor, musik, billedkunst. 10. kl. får en instruktøruddannelse i gymnastik. Moderne skole med springcenter, kunstgræsbane samt aktive og kreative valgfag.

Skolens vision og mission

På Sundeved Efterskole vil vi bevæge den enkelte elev og skabe et solidt fundament for livet og elevernes videre uddannelse

Sundeved Efterskole er en almen Grundtvigst efterskole, oprettet i 1957. Vi ligger stor vægt på fysisk aktivitet, gymnastik og højt fagligt niveau.

På Sundeved Efterskole betyder det grundtvigske, at vi har fokus på det hele menneske og hvor bevægelse, sang, fortælling og fællesoplevelser er en naturlig del af hverdagen i det forpligtende fællesskab.

Vi har 156 elever fordelt på tre 9. klasser og tre 10. klasser. 8. årgang er inkluderet i 9. klasse. Undervisningen er niveaudelt i alle de boglige fag, for at udfordre alle elever uanset fagligt niveau.

Eleverne bor i 12 gennemrenoverede huse på værelser med 2 - 5 senge.

Skolen er beliggende i naturskønne omgivelser nær skov og strand. Skolen er lys og åben med egen idrætshal, fitnesscenter og moderne springcenter - kunstgræsbane, mountainbikebane, billed- og glaskunstlokale og musiklokale med eget indspilningsstudie.

Skolens miljø

Vi skal være et spændende og inspirerende lærested og en vigtig aktør i den enkelte elevs dannelsesprojekt - et projekt som bl.a. skal føre til aktiv deltagelse i et demokratisk samfund.

Eleverne vil på Sundeved Efterskole møder dygtige og engagerede ansatte, som kan lide at arbejde sammen med unge mennesker - og som ønsker at gøre en forskel. I øvrigt kan forældre og elever forvente:

• At vi stiller krav, og vi er konsekvente i forhold til vores regelsæt
  • At alle ansatte løbende ajourfører deres uddannelse og videreuddanner sig
  • At vi følger op på vores sundheds- og kostpolitik
  • At vi lægger op til et godt samarbejde med forældrene
  • At vi drager omsorg for både fællesskabet og den enkelte

Undervisningen

Skolen tror på at eleverne udvikles gennem bevægelsesglæde og kreativ udfoldelse, samt ved at de erkender, hvor vigtigt det er at udfordre sig selv og yde sit bedste. Som boglig efterskole forventer vi stort engagement i alle fag. Vi tilbyder både FP9 og FP10. En del fag er niveaudelt. Alle elever har obligatorisk gymnastik og deltager i madlavning og rengøring.

Linjefagene i skoleåret 2017/18 er fodbold, volleyball, badminton, springgymnastik, rytmisk gymnastik, outdoor, billedkunst og musik. Linjefagene er i omfang 2-3 timer om ugen, evt. suppeleret med ekstra valgfag. Der er mulig at kombinere flere linjefag. Herudover har vi mange valgfag som for eksempel tumbling, dans, glaskunst, smykkefremstilling, træklatring og havkajak m.fl.

Ture og ekskursioner
I løbet af et skoleår er vi sammenlagt på tur i 3 uger, heraf de 7 dage på skitur i Sverige.

8. kl 9. kl 10. kl

8. kl, 9. kl, 10. kl