• Tirstrup Idrætsefterskole - Skal du med på holdet?

Fællesskab, nærvær, sammenhold og masser af idræt. Se elevernes egen præsentation af deres tid på TIE
  • Super-hurtig Rundvisning på TIE

Se Tirstrup Idrætsefterskole på fire minutter.

Tirstrup Idrætsefterskole

Er du klar til at udvikle dig i din idræt, fagligt og socialt? Tirstrup Idrætsefterskole er en tilpas overskuelig efterskole med fokus på den enkelte elevs positive personlige udvikling. Du vælger én af linjerne: fodbold, håndbold, adventure, badminton eller fitness. Den er central i en skoledag, der balancerer mellem idræt og boglige fag.

Du får sved på panden på Tirstrup Idrætsefterskole. Med en varieret skoledag, hvor idrætslinjer, valgfag og de boglige fag ligger spredt ud over dagen, skal der nok blive gang i hverdagen.

Med skolens 120 elever er der både nok til niveaudelt undervisning på idrætsholdene og i de boglige fag, samtidig med at der er tid og rum til at tage den enkelte elev seriøst. Både på træningsbanen og helt personligt.

Linjeidræt
Du vælger én af skolens idrætslinjer: fodbold, håndbold, badminton, adventure eller fitness, som du har tre gange om ugen hele året. Vi går langt for, at du kan få prøvet alle dine idrætsinteresser af, så der er masser af idræts-valgfag og mulighed for at deltage på en del af de øvrige linjers undervisning. Derfor har eleverne også individuelle skemaer, der varierer hen over året.

TIE Plus - sprogholdet og læseholdet. Nyt i 2019/20

Fra skoleåret 19/20 tilbyder vi to nye boglige valgmuligheder, som ligger ud over dit valg af linjeidræt. Sprogholdet og læseholdet.

Sprogholdet er for dig, som er vild med sprog, og vil elske at have en ekstra engelsktime om ugen. Her kommunikerer du blandt andet med amerikanske studerende, og i foråret kommer du på en ekstra studietur til Florida, USA,

Læseholdet er for dig, som synes det er svært at læse og /eller skrive. Det kan være du har overvejet at gå på en efterskole for ordblinde. Her bliver du undervist i dansk på små hold, arbejder med it-værktøjer og får ekstra lektiehjælp hver dag.

Værdier
Vi ønsker gennem samarbejde og gensidig respekt at udvikle eleverne til hele mennesker. Du skal føle dig værdifuld og som en vigtig del af Tirstrup Idrætsefterskole. Vi lægger vægt på at skabe en tryg atmosfære, hvor det er let at indgå i både det store og de små fællesskaber, og vi tror på, at vi med en grundig og afvekslende undervisning på et højt fagligt niveau, kan bidrage til den enkeltes personlige udvikling og planlægning af egen uddannelse og fremtid.

Faciliteterne

I 2017 indviede vi et fedt kunstgræsanlæg med fodboldbane, multibane og paddleanlæg. Siden har vi fået beach-bane med både håndbold og volleybaner og et nyt udendørs og indenførs fitnessområde.

Efterskolen blev grundlagt i 1994 i den tidligere kommuneskole. Bygningerne er blevet tilpasset, så alle elever nu bor under eget tag i 3-6 mands værelser, som alle har adgang til eget toilet.

Prøver
Tirstrup Idrætsefterskole tilbyder FP10 (10. klasse) og FP9 (9. klasse)

Optagelse
For at blive endeligt optaget på Tirstrup Idrætsefterskole, skal du have besøgt skolen og haft en samtale med en lærer, så både vi og du ved hvem hinanden er, og hvad vi står for.

Ugeprisen på et ophold på Tirstrup Idrætsefterskole er fast og uafhængigt af linjevalget. Det betyder, at både tøj, studieture, materialer og lån af udstyr er inkluderet i prisen. Eneste undtagelse er optagelse på "Sprogholdet", som giver en ekstra studietur til USA, og som derfor koster op til 300 kroner ekstra om ugen.

Adventurelinje
Badmintonlinje