Tolne Efterskole

Praktisk efterskole for unge med særlige behov. Botræning/udskoling. Der undervises med udgangspunkt i 11 praktiske fagområder. Dansk, regning og orientering integreres i de praktiske sammenhænge. Mulighed for at vælge afgangsprøve i dansk og matematik.

Tolne Efterskole ligger meget naturskønt i udkanten af Tolne skov, 14 km vest for Frederikshavn, få hundrede meter fra den lille stationsby Tolne, hvorfra der er gode tog- og busforbindelser.

Tolne Efterskole er et tilbud til unge mellem 14 og 18 år, der har gået i specialklasse eller har modtaget specialundervisning.

Vi tilbyder en hverdag, hvor venskab, sammenhold og undervisning i små hold betyder meget. Vores undervisningstilbud er lagt til rette, så der arbejdes praktisk med tingene. Når det er naturligt for løsningen af en opgave eller et projekt, inddrager vi dansk og regning. Herudover har vi et særligt læsetræningstilbud.

Vi er en kostskole og har alle denne skoleforms for-dele. Det betyder et samvær, hvor fritid og skole glider i ét, og hvor læring er et begreb, der er knyttet til mange funktioner.

Vi har både den enkelte elev og fællesskabet for øje i en hverdag, der er med til at sikre yderligere udvikling af elevernes kompetence, så de bedre kan klare sig i tilværelsen uanset evner og anlæg.

Værkstederne
Tolne efterskole har 11 værksteder, der som ”fælles stof” har den enkelte elevs udvikling og almene dannelse.
Vi har følgende værksteder repræsenteret på skolen:
IT/medie
Drama og bevægelse
Motor/metal
Bygge/anlæg
Kunst og Håndværk
Køkken
Landbrug
Ridning

Herudover tilbydes intensive læsekurser.

Botræning
Til skolen er knyttet 6 botræningsenheder. Tilbuddet er for skolens 2. års

8. kl 9. kl 10. kl 11. kl

Specialefterskole

8. kl, 9. kl, 10. kl, 11. kl

Øvrige oplysninger

• Kørestols-tilgængelig indretning
  • Særlige tilbud til overvægtige
  • Tilbud til unge med ADHD, autisme o.l.
  • Tilbud til unge med høretab
  • Tilbud til unge med synstab