Skole login

Login er kun for skolens administrator

Har du glemt din adgangskode?

Indtast dit brugernavn eller e-mail adresse

 
 • Tag på VGE

  Se glimt fra Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole her
 • VGE musicalen 2016 - Askepop

  TV-Glad var forbi VGE og lave en fin reportage om den store efterskole-musical.
Flere videoer >

Flere billeder >

Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole

VGE er en boglig kreativ efterskole, hvor vi med succes blander den boglige og kreative verden, og gør dig helt skarp til at starte på ungdomsuddannelserne.

LINJER:
MAKERSPACE - IT & Teknologi - MUSIK - KUNST - FORFATTER - MUSICAL- & TEATER

Vælg op til 3 linjefag og imellem 32 valgfag - Kom med på 2 rejser

Kort om efterskolen
Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole (VGE) har en stærk boglig profil. Det betyder, at vi tager den boglige undervisning alvorligt og gør vores yderste for at levere undervisning af høj kvalitet og udfordre dig fagligt. Der er ingen krav om, at du skal have høje karakterer med fra din tid før efterskolen. Vores eneste krav er, at du har lyst til at lære. Så garanterer vi, at du bliver dygtigere, uanset hvad dit udgangspunkt er. Ved at blande de boglige og kreative fag, så har vi skabt en skole, hvor elever udvikler sig både faglig og socialt, får et solidt udgangspunkt for at begynde på en ungdomsuddannelse. 

Skolen har linjerne

 • MakerSpace - IT & Teknologi (NY)
 • Musiklinje
 • Kunstlinje
 • Forfatterlinje
 • Musical-  & teaterlinje.

 

MakerSpace - IT & Teknologi
På VGE er vi blevet så vilde med robotprogrammering, at det fra 2018/2019 bliver et linjefag. I MakerSpace lærer du at designe, 3D-printe, bygge og programmere robotter. Vi arbejder med 3D-design, 3D-print, Lego Mindstorm, Arduino og droner. Der er masser af "hands-on", og rig lejlighed til at "nørde" igennem.


Musiklinje

Musiklinjen er kendt for et højt niveau. Du får undervisning i sang eller på et soloinstrument hver uge af en dygtig faglærer foruden undervisning i rytmisk eller klassisk sammenspil og musikteori. Du kan også vælge en række andre fag som udvidet sammenspil, teatermusik og studieteknik. Skolen har tre gode musiklokaler og et professionelt lydstudie, som eleverne bruger flittigt i fritiden. På VGE får d alle muligheder for et år fyldt med musik.

Kunstlinjen
Kunstlinjen har sit eget kunsthus, her kan du afprøve dit kunstneriske talent. Du lærer at eksperimentere med mange forskellige materialer og teknikker, og udfordres på dine forestillinger om hvad kunst er. På kunstlinjen tager vi det at arbejde med kunst alvorligt, derfor er de vigtigste forudsætninger for at deltage på kunstlinjen lyst til at lade sig inspirere og udtrykke sig i kunst.

Musical- og teaterlinjen
Musical- og teaterlinjens store projekt er den årlige musical, hvor alle sejl sættes til med flotte kostumer, specialfremstillede kulisser, professionelt lys og lyd samt skolens helt eget teaterorkester. Linjen laver også en revy, hvor eleverne selv skriver en del af teksterne. Før tæppet kan gå, lærer du en masse om skuespil, dans, sang og i det hele taget det at stå på en scene.

Forfatterlinjen
På forfatterlinjen lærer du at skrive mange forskellige genrer ogteksttyper. Ofte er det din fantasi, der er udgangspunktet og mange elever vælger at skrive noveller, romaner og måske lyrik. Du vil komme til at møde etablerede forfattere, arbejde tæt sammen med Varde Bibliotek. En eller to gange i løbet af året udgiver forfatterlinjen eleverne værker i bogform.


Vælg mellem 31 valgfag
Foruden de fire linjer kan du vælge mellem en hel række valgfag som fx fodbold, styrketræning, motionsløb, forskellige idrætsfag, showdance, keramik, kostumedesign, kor, spansk, filosofi m.m.

Sprogfag: Vi tilbyder undervisning i Cambridge English (IGCSE). Latin, spansk, fransk og kinesisk kan du vælge i 4 lektioner pr. uge..

Vi har også Robotprogrammering, Medie & webudvikling, Bioteknologi, Projektledelse og International Kulturudveksling.

Efterskolen
Skolen ligger tre kilometer uden for Varde i en skovplantage, som eleverne bruger til daglige løbe- og gåture. Stort set hele skolen ligger under samme tag, og her er en fin blanding af lyse og moderne områder og hjemlig hygge i fx elevernes opholdsstue, og med masser af faciliteter eleverne kan benytte sig uden for undervisningstiden. 

Et spændende skoleår
Skoleåret byder på to rejser til udlandet, projektuge eller brobygning, temadage, musical, koncerter, revy, venne- og søskendeweekends og en masse andre små og store begivenheder i hverdagen.

Alt det kan du opleve sammen med os og alle dine nye venner på Vardeegnens Gymnasieforberedende Efterskole.

Er du interesseret, så tjek www.vge.dk for besøgsdage, eller ring på 75 22 11 93, så arrangerer vi gerne en rundvisning.
Følg os på Facebook: www.facebook.com/vgefterskole

Ledige pladser

9. kl 10. kl
Her kan du se oplysninger om ledige pladser
Pige
Dreng

Low Optaget MediumVenteliste HighLedig

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/3/2019

Om skolen

107  elever
42  uger på et skoleår

Skoletype:

Almen

Skoletype

Der er tre forskellige typer efterskole:

school almen efterskole

school ordblindeefterskole 

school specialefterskole for elever med særlige behov

(elever med særlige behov blev tidligere ofte benævnt "sentudviklede elever")

Bemærk, at flere "almene" efterskoler har "tilbud til ordblinde" og "tilbud til elever med særlige behov".

Klassetrin

9. kl, 10. kl