• Se glimt fra Venø Efterskole her

Se lidt om vores linjefag Kunst & Design

Venø Efterskole

SURF & SEJLADS - NATUR & FRILUFTSLIV - FORFATTERLINJE - KUNST & DESIGN

Vi er en aktiv efterskole med vand hele vejen rundt. Det betyder perfekte forhold for alle vores linjer, om du er til vandsport, oplevelser i naturen eller samler inspiration for at skrive, male og være kreativ.

Vi rejser flere gange om året i både Danmark og udlandet.

Tak fordi du læser mere om Venø Efterskole 😊

Vi rejser flere gange om året i både Danmark og udlandet.

⭕ Rejser & Ture
Vi elsker at rejse og opleve verde, og hvert år tager hele skolen på fælles ski / snowboard tur til de Østriske alper.
Desuden tager vi løbende igennem året på ture i både ind- og udland for at suge til os og blive klogere. Det kan f.eks være surfing i Cold Hawaii, kultur i Berlin eller overnatning i nationalparken.

⭕ Linjerejser
Vores linjefag tager også på en linjerejse, hvilket betyder en uge med masser af eventyr.

• Surf ved surfspottet Fuerteventura eller sejl i den Saroniske Golf ud for Athen med Surf & Sejlads
  • Klippeklatring i Frankrig eller Havkajak i Marokko med Natur & Friluftsliv
  • Gå i fodsporene på 50’ernes rastløse beatgeneration på Manhattan i New York, eller slentre med James Joyce i Dublins snævre stræder med Forfatterlinjen
  • Kunst & Design går helt tæt på verdens største kunstværker og de nye strømningers udspring i New York.

⭕ Linjefaget Natur & Friluftsliv
Linjen giver dig adventure-oplevelser. Skoven og fjorden er oplagte til outdoor-aktiviteter som mountain bike, kano- og kajakroning. Lidt længere væk ligger National Park Thy og landets største plantage, Klosterheden, hvor du prøver rappelling og klatring, inden teltet lynes for natten. Er du interesseret i jagt, kan du også tage jagttegn.

⭕ Linjefaget Surf & Sejlads
Linjen udfordrer dig på dit niveau. Altid med et attraktivt verdenshjørne at prøve kræfter med og altid med en prof instruktør, hvad enten det gælder sejlads, windsurfing eller kitesurfing. Året har flere højdepunkter. Du opnår f.eks. et duelighedsbevis og deltager i efterskolens egen event, Venø Water Stars, der tiltrækker landets bedste surfere.

⭕ Linjefaget Forfatterlinjen
Linjen er for dig, der drømmer om at udgive en bog. Du får indsigt i teknikker, sparring af dygtige lærere og mulighed for at møde etablerede forfattere, der giver tips og tricks fra egne skriveprocesser. Forløbet bygges op om de rammer, der skal til for at blive forfatter, og ved skoleårets slutning udgiver alle forfatterspirene hver sin bog.

⭕ Linjefaget Kunst & Design
Vi skal  opleve, undersøge og fremstille forskellige kunstværker. Du vil kunne dygtiggøre dig og udvide dine kunstneriske færdigheder, uanset om du er meget eller lidt erfaren. Vi skal sammen eksperimentere med forskellige metoder, teknikker, materialer og udtryksformer. Projekterne vil altid ende ud i udstillinger eller opvisninger, slutningen af året vil der være et større selvstændigt projekt.

Undervisning
På Venø Efterskole er innovation ikke bare et ord. Det er noget vi er! I et spændende miljø, hvor fællesskab og samvær betyder alt, får du undervisning, der er lærerig, international, kulturel og kreativ, krydret med rejser. – Du vælger én af tre undervisningsformer og én linje. Til gengæld kan du afveksle med forskellige valgfag flere gange årligt. F.eks. idræt, adventure, band, guitar, tegning osv.

⭕ Venø Efterskole
Din efterskoleoplevelse ligger i Limfjorden – kun to minutter fra fastlandet med døgnbemandet færge! Når du skal hjem på weekend, på skoleferier og i forb. med helligdage, transporteres du begge veje mellem efterskolen og Struer Banegård, som har gode trafikforbindelser til hele landet. På Venø Efterskole mødes du i et familiært og trygt miljø. Overalt fremstår skolen moderne. Bl.a. med trådløst netværk og undervisningslokaler, der alle er udstyrede med interaktive tavler. Dit værelse, som du deler med tre andre, er stort og lyst med eget bad og toilet. Derudover er der god plads til aktiviteter, hygge og afslapning med vennerne. Både inde og ude!

Forfatterlinjen
Kunst & Design