Vesterbølle Efterskole

Vi er en boglig og almen efterskole med profilfagsområderne: Volley & idræt, Kunst & design, Musik & teater samt Friluftsliv - du kan vælge mellem 25 forskellige valgfag, fx volley, esport, musik eller billedkunst.
  • En mindre efterskole med 92 elever
  • 8. - 9. - 10. klasse
  • Praktiske og boglige fag
  • Stort udbud af valgfag
  • Mange idrætsfaciliteter, f.eks. hal, boldbane og parkourredskaber
  • Musik i nyere musiklokale med lydstudie og tilbud om soloundervisning
  • Flere årlige rejser
  • Udfordringer og oplevelser
  • Fællesskab og unik elevkultur!
  • Mulighed for opstaldning af hest

Lær at lære
Vi tilbyder et anderledes 10. klasses forløb, som vi kalder Spor 3. Her har vi fokus på, hvordan du lærer bedst og mest og tager derfor udgangspunkt i den enkelte elev.

Undervisningen
Vores undervisning består af de obligatoriske fag med mulighed for at gå op til folkeskolens prøver. Herudover har alle kristendom, fortælletimer, idræt, medborgerskab og det projektorienterede fag Ud i verden. I faget beskæftiger vi os med politik, kultur, økonomi, fundraising og meget andet. I forbindelse med faget kan eleverne vælge imellem at tage med på en temarejse i Europa eller en udviklingsrejse til et rejsemål, typisk udenfor Europa.

Herudover tilbydes en masse forskellige valgfag under profilområderne:

Volley & Idræt
Kunst & Design
Musik & Teater
Friluftsliv

Eksempler på valgfag er mountainbike, ridning, madkunst, e-sport, digital foto, fitness, rytmisk musik og mange flere. Valgfagene kan mikses på tværs af profilområderne, og der er derfor mulighed for at prøve kræfter med mange forskellige interesser.

Årets rytme
Skolens almindelige rytme med undervisning, fritidsaktiviteter, praktiske opgaver og samvær brydes ofte op. Dette sker, når vi har emneuger, emnedage, erhvervspraktik, projektopgave, projektdage, friluftsdag, lejrskoler, skitur m.m.

En mindre skole
Vi har valgt at være en mindre efterskole. Dette giver større overskuelighed i elevernes forhold til hinanden, medarbejdernes forhold til eleverne, og alles ansvar overfor kammeratskabet og de praktiske opgaver på skolen.

Fritiden
I fritiden har eleverne gode muligheder for aktiviteter i skolens hal, værksteder og på boldbanerne. I weekenderne er der altid forskellige aktiviteter for eleverne på skolen.

Baggrund
Vores skole er oprettet af KFUMspejderne, De Grønne Pigespejdere, KFUMs idræt og KFUM og KFUK. Med denne baggrund er det naturligt for os at holde morgen- og aftensang, at deltage i sognets tilbud, at være med i vores baglandsorganisationers aktiviteter og arrangementer, som f.eks. lejre, idræts- og sportsstævner.

Som skole arbejder vi ud fra et kristent menneske- og livssyn.

Hvor ligger skolen?
Vesterbølle Efterskole ligger 3 km fra Gedsted i Vesthimmerland. Vi har ca. 30 km til Hobro, Viborg, Skive og Løgstør. Ring gerne efter yderligere oplysninger.

Velkommen på Vesterbølle Efterskole!

8. kl 9. kl 10. kl

8. kl, 9. kl, 10. kl