Baunehøj Efterskole

Forestil dig et hus ved vandet. Huset står på fire søjler: Ligeværdighed, dygtighed, troværdighed og gådefuldhed. Mellem disse søjler laver vi efterskole på Baunehøj. Her kan du prøve dig selv af og gro, mens du bliver en del af et stærkt, forpligtende fællesskab, bygger en stol, får en kæreste, spiller en guitarsolo, glemmer dine forældre..

.. tænder et bål, løser en gåde, slagter en høne, vælter på mountainbike, sadler en hest, bager en pandekage, holder en tale ……..

Det er hårdt, spændende og udfordrende at være elev på Baunehøj, men samtidig underholdende og sjovt. Skolen er kendt for et solidt og tillidsfuldt fællesskab mellem eleverne og mellem elever og lærere.

Skolens liniefag er: Musik, Kok amok, Friluftsliv, Drama, Håndværk, Ridning, Design og Skrivelinje som alle arbejder på et seriøst niveau med dygtige og engagerede lærere.

Du har boglige fag, som er delt i niveauer, så det bliver udfordrende for alle.

Du bor og leve sammen med 100 jævnaldrende, hvilket udvikler dig personligt og socialt.

Du tager del i skolens praktiske arbejde i køkkenet, haven og er med til rengøring på værelse og fælles områder.

Dette er eksempler på at Baunehøj tager udgangspunkt både i det praktiske, teoretiske og sociale. For os er de tre sider lige meget værd. Gennem praktiske arbejdsfællesskaber, teoretiske udfordringer og det daglige liv med hinanden ønsker vi at fremme det hele menneske: Det gælder ikke alene håndens og åndens men også hjertets dannnelse.

Skolen ligger i særdelse naturskønne omgivelser med egen strand og skov –

så kom og få en rundvisning.

Enhver skole er et kunstigt rum, hvor et menneske kan lære alt, også den kunst at blive et menneske og en del af fællesskaber. Baunehøj skal lære os alle at leve som frimodige, individuelle og kompetente mennesker i en verden fuld af muligheder og samtidig lære at forbinde os i forpligtende fællesskaber.

Det sker ved at tro på: dygtighed, troværdighed, ligeværdighed og gådefuldhed.

Det sker ved at fastholde sammenhængen mellem viden og væren. Viden og demokrati må forbindes. Du spiller både en rolle som elev og som borger. Baunehøj er rundet af disse tanker og er en demokratisk institution, der uddanner civiliserede demokratiske medborgere.

Men først og fremmest ønsker Baunehøj at respektere din egenværdi og give dig mulighed for og ro til at turde være dig selv bekendt!

Indmeldelse:
 Den vigtigste optagelsesbetingelse på Baunehøj er, at du selv vælger skolen! Dette forudsætter, at du og din familien har set skolen og talt med os. Derfor er et besøg hos os en nødvendighed, men naturligvis ganske uforpligtende. Du må gerne kigge forbi sammen med din familie eller deltage i de mange offentlige arrangementer.

Brochure og besøg:
Du bestiller skolens brochure eller en rundvisning på www.baunehoej.dk - Eller ringer hos Lene på 47530023

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 12/3/2018