Bornholms Efterskole

På Bornholms Efterskole er naturen omdrejningspunktet. Den unikke natur giver muligheder for at udfordre sig selv både på land, i vand og i højden. Samtidig er der tid og ro til at fordybe sig. Vi tilbyder en anderledes oplevelse; midt i skoven, lige ved havet, tæt på klipperne. Det giver perspektiv og livskvalitet.

Bornholms Efterskole - Adventure, Gastro, Media & Mountainbike - Et udviklende år på efterskole kun få timer fra københavn.

På Bornholms Efterskole er fællesskabet bærende, men der er samtidig fokus på den enkeltes behov og udvikling.

Vi har fokus på det lokale. Økologi. Kvalitet. Innovation. Iværksætteri. Både i hverdagen, i skolens køkken og i undervisningen, hvor vi indgår i kooperative fællesskaber med lokale virksomheder, der motiverer eleverne til at udnytte innovation og teknologi til at løse reelle problemer i nærmiljøet. Fællesskaber som giver værdi for mange.

Undervisningsformen på Bornholms Efterskole er anderledes fra hvad du tidligere har mødt. Det digitale er integreret i undervisningen og du vil møde engagerede lærere, som vil guide dig gennem en efterskoletid, der vil forandre og udvikle dig. Når du starter på Bornholms Efterskole vil du få udleveret din egen Macbook som du skal bruge, mens du er elev på skolen. Din Macbook erstatter din skoletaske, og er normalt det eneste du skal medbringe, når du har undervisning.

Vi tror på at alle kan lære og bevare lysten til at lære. Derfor er vores undervisning digital, differentierende, personlig, innovativ og tilrettelagt så der er sammenhæng mellem skolens faglige, praktiske og kreative aktiviteter. Alle afleveringer er digitale og som året skrider frem, vil det udvikle sig til tværfaglige forløb- og derfra til tætte parløb med andre organisationer.

Vi tør desuden godt at prale med at vi har danmarks bedste efterskolekøkken.

LINJER:

På Bornholms Efterskole tilbyder vi fire spændende, udviklende og kompetencegivende linjer, som alle udnytter skolens unikke faciliteter og beliggenhed. Linjerne er opbygget af moduler. Det giver dig mulighed for at designe dit eget skoleår, da du kan vælge netop de linjemoduler der passer dig bedst.

Et modul varer ca. 10 uger og på den måde vælger du linje for en periode af gangen, og kan vælge ud fra dine interesser, din kunnen eller et ønske om at opnå specifikke kompetencer. Der er frit valg.

Adventure

Intet andet sted i Danmark kan der klatres i klipper, sejles i havkajak, vandres, snorkles, dyrkes coast steering eller træklatring inden for et meget lille område. Det er også svært at pege på et sted man kan overnatte så naturskønt udendørs- også om vinteren.

Gastro

Gastro  henvender sig både til dig, der gerne vil være kok, tjener eller en anden ungdomsuddannelse der har med mad til mennesker at gøre, og samtidig til dig der vil inspireres og lære at lave fantastisk mad.

På linjen arbejder vi med grundlæggende køkkenfærdigheder, lige fra hygiejne til legerede saucer og vilde råvarer, hentet i den bornholmske natur. Et bærende element i ny nordisk madkultur er, at vi laver mad af de gode, lokale og sæsonbestemte råvarer.

Media

På Media får du kompetencegivende undervisning i fx. kamerateknik, PhotoShop, Final Cut foruden indførelse i forskellige mediegenrer. Derfor vil du bl.a. blive undervist af uddannede, professionelle fotografer i vores nybyggede studie.

Mountainbike

Bornholm er et oplagt sted at dyrke mountainbike. Vi har nogle af danmarks bedste instruktører til rådighed og dk’s bedste spor med masser af klipper, højdemeter og trails i rå mængder. Vores terræn tilbyder som det måske eneste sted i Danmark, mulighed for rigtig downhill og enduro, samtidig med at vi har masser af singletrack, XC og trail.

Hvis du leder efter en efterskole med mountainbikelinje, og du ønsker et varieret terræn og elsker livsstilen omkring mtb. Og gerne vil  teknisk inder du ikke bedre muligheder.

8. kl 9. kl 10. kl 11. kl

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 12/19/2018