Bornholms Efterskole

På Bornholms Efterskole er naturen omdrejningspunktet. Den unikke natur giver muligheder for at udfordre sig selv både på land, i vand og i højden. Samtidig er der tid og ro til at fordybe sig. Vi tilbyder en anderledes oplevelse; midt i skoven, lige ved havet, tæt på klipperne. Det giver perspektiv og livskvalitet.

Bornholms Efterskole - Adventure, Challenge & Pixel Lab - Et udviklende år på efterskole kun få timer fra københavn.

På Bornholms Efterskole er fællesskabet bærende, men der er samtidig fokus på den enkeltes behov og udvikling.

Vi har fokus på det lokale. Økologi. Kvalitet. Innovation. Iværksætteri. Både i hverdagen, i skolens køkken og i undervisningen, hvor vi indgår i kooperative fællesskaber med lokale virksomheder, der motiverer eleverne til at udnytte innovation og teknologi til at løse reelle problemer i nærmiljøet. Fællesskaber som giver værdi for mange.

Undervisningsformen på Bornholms Efterskole vil være en form, du ikke tidligere har mødt i den traditionelle folkeskole. De digitale medier er integreret i undervisningen og du vil møde engagerede elever og lærere, som vil guide dig gennem en efterskoletid, der vil forandre og udvikle dig.

Vi tror på at alle kan lære og bevare lysten til at lære. Derfor er vores undervisning digital differentierende, personlig, innovativ og tilrettelagt så der er sammenhæng mellem skolens faglige, praktiske og kreative aktiviteter. Alle afleveringer er digitale og som året skrider frem, vil det udvikle sig til tværfaglige forløb- og derfra til tætte parløb med andre organisationer. Derfor sætter vi en stolthed i være "first movers" inden for iværksætteri og idéudvikling.

Vi tør desuden godt at prale med at vi har danmarks bedste efterskolekøkken. Bornholmske råvarer og økologi er en selvfølge i vores gourmetkoks tilberedning, og når vi fx. laver gastronomi-uge og har besøg af 2 michelinkokke, som et eksempel på et af vores tværfaglige projektforløb.

LINJER:

På Bornholms Efterskole tilbyder vi tre spændende, udviklende og kompetencegivende linjer, som alle udnytter skolens unikke faciliteter og beliggenhed. Linjerne er opbygget af moduler. Det giver dig mulighed for at designe dit eget skoleår, da du kan vælge netop de linjemoduler der passer dig bedst.

Et modul varer typisk 8 uger og har et klart fokusområde. På den måde vælger du linje i en afgrænset periode, og kan vælge ud fra dine interesser, din kunnen eller et ønske om at opnå specifikke kompetencer. Der er frit valg.

Adventure

Intet andet sted i Danmark kan der klatres i klipper, sejles i havkajak, køres mountainbike, dyrkes coast steering eller træklatring inden for et meget lille område. Det er også svært at pege på et sted man kan overnatte så naturskønt udendørs- også om vinteren.
Bornholms Efterskole er både deltagere og arrangører af adventure races hvert år.

Challenge

Challenge er primært fokuseret omkring løb, trailløb, triatlon, mtb og cykling, hvor vi udnytter bornholms faciliteter og konkurrencemuligheder. Det er i høj grad kredsløbstræning, så der vil også være mulighed for at vi fx har et danseforløb undervejs. Challenge handler om at udfordre sig selv og altid med udgangspunkt i den enkeltes individuelle niveau og målsætning. Belønningen er succesoplevelser, fælles naturoplevelser og et sammenhold om at træne, at præstere og opnå personlige mål.

Medie

På Pixel Lab får du kompetencegivende undervisning i fx. kamerateknik, PhotoShop, Final Cut foruden indførelse i forskellige mediegenrer. Derfor vil du bl.a. blive undervist af uddannede, professionelle fotografer i topmoderne og nybyggede fotostudier. Der er fokus på produktioner i høj kvalitet, som ofte skal bruges i professionelle situationer eller nationale og internationale konkurrencer.

8. kl 9. kl 10. kl 11. kl

8. kl, 9. kl, 10. kl, 11. kl