Efterskolen Solbakken

Skole for normalbegavede unge med læse-skrivevanskeligheder og ordblinde mellem 14 og 18 år.
Vi optager 9. og 10. klasseelever. Der optages enkelte 8. klasses elever. Vi tilbyder afgangsprøver i dansk, matematik og engelsk i 10. klasse.

Efterskolen Solbakken
Skolen er for unge med faglige vanskeligehder i dansk.Vi har plads til 72 elever, som er fordelt på 6 bo-områder. Det ene bo-område er for elever, som er i gang med sidste skoleår. Her skal eleverne styre flere ting selv.

Undervisningen foregår på små hold og på forskellige faglige niveauer, så der er mulighed for at støtte den enkelte elev mest muligt.

8. og 9. klasseeleverne undervises sammen på 3 faglige niveauer i fagene dansk og matematik.

10. klasseeleverne undervises prøveforberedende i dansk og matematik og går til afgangsprøve i de to fag.

Alle elever undervises på 5 faglige niveauer i engelsk.

Følgende fag er obligatoriske: dansk, matematik, drama, idræt, naturfag, engelsk, litteratur, samlinger.

Af valgfag kan nævnes: friluftsliv, tekstil, formning, fodbold, træ- og metalsløjd, musik, forskellige idrætsfag samt forskellige kreative fag.

I løbet af året har vi 4 anderledes uger: læseuge, erhvervsuge, skilejrskole samt dramauge.

Alle elever deltager i køkkenarbejdet ca. 3 uger ( én uge ad gangen). Her får de et indblik i, hvad sund og varieret kost kan være, og hvordan den tilberedes.

Vi tilstræber at alle føler sig ansvarlige for sig selv og hinanden. „At være en god kammerat“ er et nøgleord for os.

Naturligvis har vi regler på skolen. Der er forbud mod alkohol, hash og andre rusmidler. Der er mødepligt til alle timer og fællesarrangementer.

Optagelse
Ansøgninger skal helst sendes i efteråret før ønsket skolestart. Alle ansøgere bliver indkaldt til personlig samtale og orientering om skolen før eventuel optagelse. Datoer for disse info-møder ses på skolens hjemmeside. Aldersgruppen er 14-18 år, men meget unge elevtyper bliver anmodet om at vente et år.

8. kl 9. kl 10. kl 11. kl

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 11/19/2018