Faxehus Efterskole

Vi står klar til at give dig et uforglemmeligt efterskoleår på badehotellet 20 meter fra stranden.
Du vil blive undervist i international eller naturvidenskabelig studieretning, og vi tilbyder fem spændende linjefag: Kunst, friluftsliv, teater, cross og vandsport og musik.

LINJEFAG
På de fem linjefag, kunst, musik, teater, friluft og vandsport, vælger eleverne indhold efter deres egne interesser. Linjefagene er med til at give et rum, hvor der er mulighed for fordybelse og det man lærer på linjefaget kan i høj grad også bruges i de andre fag, fx samarbejde, fordybelse, selvværd og selvtillid. Linjefagene er alle båret af dygtige, engagerede lærere – to på hver linje, der alle brænder for deres fag.

STUDIERETNINGER
Som en politisk og bæredygtig skole har vi valgt at dele undervisningen op i to studieretninger. Til hver studieretning er der nogle fag, der bliver gjort noget ekstra ud af – og som indgår i studieretningens fælles projekter. Det betyder at du får mere af det du interesserer dig for.

INTERNATIONAL STUDIERETNING
Samfundsengagement og interesse for at møde andre kulturer og mennesker præger den internationale studieretning. Du vil komme til at arbejde meget med sprog – dansk, engelsk, tysk og fransk – og lave projekter med udgangspunkt i filosofi, psykologi, religion og historie.

NATURVIDENSKABELIG STUDIERETNING
Bæredygtighed og sundhed er udgangspunktet for den naturvidenskabelige studieretning, hvor du vil få mulighed for at undersøge, opfinde og sætte i perspektiv. Du vil komme til at arbejde meget med naturfag som matematik, fysik, kemi og biologi– og der vil være emner, der også inddrager samfundsfag og geografi. Vi bruger den natur, som skolen er placeret i – havet og skoven.

AFGANGSPRØVEFAGENE
Vi er en skole, der fører op til folkeskolens afgangsprøver i de almindeligste fag og vi leverer en undervisning der står mål med folkeskolens.

SKOLEREJSER
I løbet af året tager vi på flere ture væk fra skolen. Der er en fælles skovtur, hvor vi alle sammen tager ud og overnatter i skoven; der er vores Københavnertur, hvor vi bytter skole med en skole på Nørrebro; og hvert liniefag afslutter året med at tage på linjetur - her i DK - eller verden.
Der er også en større tur, vores skolerejse, hvor vi tager længere væk en uge eller mere. Her er der to at vælge imellem.

SKIREJSE
Den ene tur er en skirejse, hvor der er mulighed for at opleve verden med ski på. Vi tager både på turski ud i sporene og står på alpine ski eller snowboard. Traditionelt tager vi til Sverige eller Norge, men hvor det lige bliver til næste år ved vi ikke endnu.

KULTURREJSE
Den anden tur er en kulturrejse, hvor vi tager ud i verden for at møde nogle unge og lave noget sammen med dem. Det vigtige er at bruge de forskellige sprog vi kan, for at fortælle noget, som vi synes er vigtigt. Det kan være et samarbejde med en kunstskole i Avignon, Sydfrankrig eller London, England.

9. kl 10. kl 11. kl

9. kl, 10. kl, 11. kl