• Performance er en af de kreative linjer på Flakkebjerg Efterskole.
  • Se glimt fra Flakkebjerg Efterskole her

Flakkebjerg Efterskole

Flakkebjerg Efterskole er for dig, der har et projekt, du gerne vil realisere. Dig der brænder for at komme videre i livet og være med til at forme fremtiden. Her skal vi kunne leve og arbejde sammen på tværs af alle faglige, sociale og kulturelle skel. Det ser vi som en styrke og udfordring, der kalder på nysgerrighed, tolerance og kreativitet.

Velkommen
I en verden der er præget af globalisering, individualisering og menneskets rovdrift på naturens ressourcer er det vigtigt at fokusere på det, der binder os sammen, frem for det der skiller os ad. Uanset hvilken baggrund du har, er der plads til dig og dit projekt. Vi tror på, at det personlige engagement er den vigtigste forudsætning for at lære noget - fagligt, personligt og socialt. Derfor fokuserer vi på at give dig de rammer, der skal til for at du kan realisere dit personlige projekt.
Vores projekt er at skabe fællesskab og tilbyde rammer, der fokuserer på faglighed, samarbejde, læring, kommunikation, kreativitet og handling.

Undervisningen foregår primært på 6 linier med hver sin kernefaglighed.
Alle linier arbejder på baggrund af vores værdigrundlag, alle linier arbejder i projekter og alle linier arbejder på et højt fagligt niveau inden for sin faglighed.

• Art arbejder med billeder af enhver art og i enhver sammenhæng
• Performance fordyber sig i kropslige udtryk, fra foredrag, til teater og dans
• Science har en naturvidenskabelig indgangsvinkel til at forstå samfundet lokalt og globalt
• Adventuresport kombinerer naturvidenskab med natursport
• Global arbejder med politiske og kulturelle sammenhænge i verden – på engelsk
• Media fokuserer på kommunikation mellem mennesker, i ord og medier

Linjerne arbejder tværfagligt og inkluderer enten fagene dansk og engelsk eller matematik og fysik/kemi. Som bifag har du de to andre fag, medborgerskabsfag og kan desuden vælge tysk, fransk eller spansk. Alt i alt kan du på alle linjer afslutte med folkeskolens afgangsprøve eller 10. klasseprøve, så du har papirerne i orden til ungdomsuddannelserne.
Alle elever kommer desuden i køkkenet og bliver kloge på kost, madlavning og økologi. Alle 10. klasser vælger valgfag i efteråret og foråret, alle kommer på vinterlejrskole og på linjeture, alle elever deltager i demokratisk dannelses-dage fordelt med rund hånd henover skoleåret. Middagssamling, Horisont, F.E.ting og meget meget mere…

Lidt mere om skolen
Flakkebjerg Efterskole, der ligger på landet 10 km syd for Slagelse, blev oprettet i 1978 i de bygninger og omgivelser, der tidligere tilhørte Flakkebjerg Ungdomshjem. Store gamle bygninger og nye spændende lokaler med god plads til indendørs aktiviteter. Udendørs råder skolen over 30 tdr. land til dyrehold, gartneri samt idræts- og fritidsaktiviteter.
Skolens 145 elever er opdelt i ni familiegrupper. Der er i hver gruppe 3-4 pigeværelser, 3-4 drengeværelser og et fællesrum/køkken.

Adventure Sport
Global