Gørlev Idrætsefterskole

Grundtvigs og Kolds skoletanker. Vægt på at udvikle "det hele menneske". Skolens holdninger skaber trygge rammer for menneskelig udvikling. Her kan man kombinere idræt med almindelige skolefag. Musik og friluftsfag som liniefag. Spændende oplevelser, forpligtende fællesskab.

Formål – holdninger
Skolen er Grundtvig/Koldsk, og lægger vægt på samvær og oplevelser både i og udenfor undervisningen.
Gennem fælles oplevelser, ansvarlighed og samarbejde sigter skolen mod at udvikle eleverne til såvel sociale som selvstændige personer.

Det er vigtigt, at man på skolen møder med en positiv holdning til et forpligtende samvær og har vilje til at tage aktivt del i de mange sider, et efterskoleophold består af.

Skolen har få, men faste regler som skal overholdes.

Fag og undervisning
De obligatoriske fag på skolen er: Dansk, matematik, boldspil, gymnastik, grundtræning, løb, folkeoplysning, sang, fortælling og idrætslinie.

Eleverne vælger to liniefag.

Der kan vælges mellem springgymnastik, rytmisk gymnastik, fodbold, håndbold, volleyball, badminton, friluftsliv, dans og musik.

Skolen tilbyder at føre eleverne op til Folkeskolens afgangsprøver i dansk, matematik, engelsk og tysk.

Valgfag
Udover de obligatoriske fag tilbyder skolen p.t. undervisning i engelsk, tysk, musik, drama, børneidræt, friluftsliv, tegning/akvarel, lystfiskeri, massage/afspænding, guitarspil, indefodbold, kajak, halvmaraton, floorball, beachvolley, silkemaling, håndarbejde, springgymnastik, adventurerace og tennis.

Arrangementer
Skolen er åben de fleste weekender året igennem. I nogle få weekender afholdes obligatoriske arrangementer, hvor alle elever bliver på skolen.

Skolen lægger vægt på at hverdagen er indholdsrig og afvekslende. Vi har mange forskellige emnedage og emneuger.

Hver vinter drager hele skolen på skilejrskole. Her venter store oplevelser både på langrends- og slalomski.

10. kl

10. kl