• Vores 10 linjefag som der er frit valg imellem

Se nogle af alle de muligheder Grønsund tilbyder
  • Se glimt fra Grønsund Idrætsefterskole her

Grønsund Idrætsefterskole

Skolen har ingen politisk eller religiøs tilknytning. Der lægges vægt på sport og de boglige fag. Idrætsgrene med lederuddannelse: Fodbold, tennis, gymnastik, håndbold, volleyball og badminton. Endvidere har vi en sejlsports- ride- og musiklinje. Der er valgfaglinje med bland andet spansk, foto, kajakpolo, psykologi, guitar og body Workout.

Skolens formål
Idrætsefterskolen Grønsund er for 9. og 10. klasses elever, der ønsker en personlig idrætsudvikling. Ud over det idrætslige, musikken og ridningen prioriterer skolen også de boglige fag højt. Vi lægger vægt på gensidig tillid og respekt, medansvar og engagement, humor og varme. Det er skolens mål at give eleverne en menneskelig og faglig ballast, der sætter dem i stand til at klare deres pligter og bruge deres rettigheder i et demokratisk samfund. Skolen har ingen politisk eller religiøs tilknytning.

Skolens rammer
På Idrætsefterskolen Grønsund er der plads til 134 elever, der bor på enkelt-, dobbelt- eller tremandsværelser. I hovedbygningen er der plads til 62 elever, her er dagligstue, spisestue, foredragssal, undervisningslokaler og møntvaskeri. Der bor 36 elever på hver af afdelingerne Noa og Paw, hvor der også er dagligstue og spisestue. I tilknytning til skolen er der bibliotek, EDB-lokale og vores kreative bygning Leonardo, med scenefaciliteter, musiklokale, lydstudie, billedkunst- og håndarbejdslokale. Ved skolen ligger det nyopførte ridecenter med ridehal, stalde og udendørs ridebane. Idrætsundervisningen forgår i og omkring Bogø Hallen.

Skolens hverdag
Hverdagen er præget af mange tilbud og pligter. Eleverne deltager på skift i madlavning og rengøring. Vi forventer, at eleverne møder til timer, måltider og arrangementer. Alkohol og euforiserende stoffer accepteres ikke. Drenge og piger er på hver sin gang/sektion kl. 22.15.
I fritiden – og især i weekenderne – er der mange aktivitetstilbud.

Skolen tilbyder at føre op til folkeskolens afgangsprøve og 10. klasse prøve.
Skolen tilbyder ikke specialundervisning.

10 klasse:
Obligatoriske fag: Dansk, matematik, engelsk, idræt, sang, fællestimer.
Valgfrie prøvefag: Tysk, fysik/ kemi.

9 klasse:
Obligatoriske fag: Dansk, matematik, engelsk, fysik, biologi, geografi, historie, samfundsfag, kristendom, idræt, sang, fællestimer.
Valgfrie prøvefag: Tysk.

Linjevalgfag:
Fodbold, tennis, sejlsport, badminton, håndbold, volleyball, gymnastik, bordtennis, ridning, rytmisk samspil.

Kreative valgfag:
Kan variere fra år til år. Eks: Billedkunst, drama, idræt/kost og foto/medie

Eleverne har mulighed for at påbegynde en instruktøruddannelse i vores idrætslinjefag.

Skoleåret er på 41 uger fra medio august og til ultimo juni. Der er indlagt en uges skitur.

Fodbold
Håndbold