• HØNG APPETIZER 2

• HØNG APPETIZER 1

Præsentationsvideo for Høng Efterskole

Høng Efterskole

Høng Efterskole er for dig, der ønsker at fordybe dig i dine yndlingsfag et helt år. Vi tilbyder fire linjer: Art&Design, Psykologi&Livsstil, Global samt Adventure.
Derudover har du almindelige prøvefag og afslutter skoleåret med 9. eller 10. klasses prøven.

Høng Efterskole har plads til 119 elever, der bor på 2- og 3-mandsværelser. På skolen findes en nyere sportshal, moderne undervisningslokaler og veludstyrede værksteder, der kan benyttes i fritiden, ligesom skolens omgivelser giver mulighed for forskellige aktiviteter. I løbet af skoleåret er der forskellige fællesarrangementer som f. eks. foredrag, film, teater, musik, skilejrtur til Østrig, cykelture og linjefagsstudietur.

Vi forventer, at alle går positivt ind i skolens hverdag, og at enhver er med til at præge det fællesskab, man er en del af, så skolen ikke kun bliver et godt sted at lære men også et rart sted at være.

Som i ethvert hjem har vi en husorden, der er nødvendig, når så mange mennesker skal fungere sammen, og det er derfor vigtigt, at man inden indmeldelsen aflægger skolen et besøg og får nærmere orientering om skolen.

Undervisning
Der tilbydes undervisning på 9. og 10. klassetrin. Der tilbydes prøver som i folkeskolen. Den enkelte elevs skema sammensættes af følgende 3 faggrupper:

Obligatoriske fag: dansk, matematik, engelsk. For 9. kl. desuden: fysik/kemi, biologi, historie, samfundsfag, kristendom, geografi og idræt.

Liniefag: Global-, Adventure-, Psykologi&livsstils- og Art&designlinje. Alle elever kommer på en linjefags-studietur til udlandet ud over den fælles skilejrskole.

Valgfag: eksempelvis e-sport, magic&performance,IRL (In real life),  bold&bevægelse, tysk, fysik/kemi, design, kamp&krop, dancestyle, crossfun, drama, glas, sammenspil mv. Varierer fra år til år.

Hos os tror vi på

• udvikling gennem tryghed, selvstændighed og ansvarlighed

• værdien af tillid, nærvær og omsorg

• et fællesskab baseret på gensidig respekt og tolerance