Holte-Hus Efterskole

Skole for normaltbegavede elever med læse- og stavevanskeligheder. Specialundervisning i dansk og matematik på små hold. Vi tilbyder afgangsprøver i dansk og matematik.

Efterskole for normaltbegavede elever med læse- og stavevanskeligheder.

Skolens historie
Holte-Hus Efterskole hed tidligere Hellerup-Hus Efterskole og blev startet i 1958 på Ordblindeinstituttets foranledning. I 1973 overtog skolen de nuværende bygninger i Holte, og samtidig skiftede skolen navn til Holte-Hus Efterskole.

Skolens formål og miljø
Holte-Hus Efterskole optager elever, som har behov for megen specialundervisning, og som har brug for samvær med ligestillede kammerater.

I alt optages ca. 90 elever, hvoraf de 40 kan bo på skolen. Resten bor hjemme, men deltager udover undervisningen i skolens måltider og fritidsliv. Statsstøtten er  lavere for dagelever. Samværet med andre unge med de samme vanskeligheder kan i forbindelse med den intensive specialundervisning på små hold være med til at løse nogle af de problemer, der måske tidligere har gjort sig gældende i skoletiden.

Spørgsmål og problemer af fælles interesse drøftes på møder mellem elever og lærere. I løbet af skoleåret afholdes 2 forældremøder.

Skolens pædagogik og undervisning
Danskundervisningen, der gives af specialuddannede lærere, foregår på små hold med ca. 5 elever, mens der er ca. 7 elever på regneholdene.

Sideløbende med specialundervisningen undervises i orienteringsfag, svømning/ idræt, engelsk. Endvidere undervises i en række valgfrie fag, der veksler fra år til år.

Holte-Hus Efterskole optager årligt ca. 90 unge i alderen 14-18 år. Kursustiden strækker sig over 40 uger, der følger folkeskolens skoleår. Det ugentlige timetal er 28 timer inden for tidsrummet 8-16 dagligt for de obligatoriske fags vedkommende.

8. kl 9. kl 10. kl

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 11/22/2018