Idrætsefterskolen Klintsøgaard

Skolen, hvor arbejdet med idræt og almene fag har det formål at styrke elevernes faglige og sociale kompetencer. Prøvefag: Dansk, engelsk, matematik, tysk, fransk og fysik.
Linjefag: Spring, fodbold, håndbold, dans,cykling og outdoor.
Som 2. linjefag kan vælges: Spring, fodbold, håndbold,dans,cykling og outdoor.

Idrætsefterskolen Klintsøgaard ligger i naturskønne omgivelser 200 meter fra Kattegat – midt imellem Sjællands Odde og Nykøbing Sj. Skolens område på ca. 13 tønder land består både af grønne arealer, store gamle træer samt en stor park. Foruden nyere idrætshal med mange fine faciliteter, har vi spisesal, undervisningslokaler og mange hyggelige opholdsrum.

Skolen har plads til 108 elever. Eleverne bor i 2 elevhuse med både pige- og drengeværelser. Alle værelserne er med eget toilet og bad og beregnet til 3 elever. Desuden findes 6 værelser i hovedbygningen, hvor man deles om 4 badeværelser/toiletter.

Efterskoleophold
Et efterskoleophold er oplevelser og venskaber for livet. Derfor lægger vi op til et afvekslende skoleår med masser af sjove, udfordrende og forpligtende oplevelser i form af skitur, ekskursioner, idrætsarrangementer med andre skoler, gymnastikopvisninger, naturoplevelser, cykel- og gåture, teater, weekendarrangementer, projektperioder, emneuger og meget mere. I trygge rammer får du mulighed for at stå på egne ben. Et efterskoleophold er et år med nært samvær, en masse oplevelser, store udfordringer og nye venner.

Værdigrundlag
Undervisningen og rammerne omkring elevernes ophold på skolen er tilrettelagt med det formål, at styrke elevernes faglige og sociale kompetencer. Gennem dialog, åbenhed og tolerence skaber vi rammer for, at eleverne bidrager til at opbygge et fællesskab, der bygger på ligeværd og medansvar.

Idrætssyn
Skolens idrætsyn udspringer af legen og glæden ved at bevæge sig og sidestilles med seriøsitet og konkurrence. Vi ønsker at styrke den enkeltes færdigheder samt forståelse af sig selv som en vigtig del af et hold både i den daglige træning og i konkurrencen.

Obligatoriske fag
Dansk, matematik, engelsk, gymnastik, idrætsteori, historie, fællestimer, rengøring og køkkentjans.

Prøvefag
Dansk, matematik, engelsk, tysk, fransk og fysik.

Liniefag
Fodbold, håndbold, spring,outdoor/adventure og rytmisk gymnastik og dans.

Som 2. linjefag kan der vælges mellem:

Fodbold, håndbold, spring, rytmisk gymnastik og dans, outdoor/adventure.

10. kl
Cykling