• Om Kastanievej Efterskole

Se en præsentation af vores linjefag + udvalgte valgfag her!
  • Hør Markus fortælle om at gå på Kastanievej Efterskole

Markus har gået et år på Kastanievej Efterskole. Hør ham fortælle om, hvordan han har oplevet sit efterskoleår.

Kastanievej Efterskole

Vi er en almen kreativ efterskole, som ligger midt i København og benytter byens mange kulturelle tilbud. Lærere og elever udgør et fællesskab, som hviler på frihed under ansvar. Året er opdelt i tre perioder, hvor du vælger, om du vil fordybe dig i billedkunst, teater & performance, keramik, musik, foto eller tekstil & design.

Kastanievej Efterskole
tilbyder dig, der er mellem 15 og 18 år en højskolepræget undervisning med hovedvægten på kreative og musiske fag. Alle elever vælger linjefag. Du har mulighed for at vælge linjefag tre gange i løbet af skoleåret.

Du har dit liniefag ca. 6 timer om ugen og har mulighed for at prøve flere liniefag i løbet af året. Desuden tilbyder vi dig undervisning i de almindelige boglige fag og i kreative valgfag. I fritiden har du mulighed for at bruge skolens værksteder for selvstændigt arbejde.

Skolen ligger i et roligt kvarter på det hyggelige Frederiksberg, og har plads til 98 elever.

Fællesskab, ansvar og hensyn
Sammen udgør medarbejderne og eleverne et fællesskab. Gennem oplysning og handling vil vi forberede dig til at tage voksenlivet og fremtidens udfordringer op. Nøgleord i denne proces er engagement, ansvar og socialforståelse.

Vi ønsker et kostskoleliv med omsorg for den enkelte og trygge rammer for alle og har tillid til, at du overholder skolens regler.

København som undervisningslokale: Efterskolens placering giver stor mulighed for at benytte Københavns store udbud af film, teater, musik og kulturaktiviteter både i undervisningen og i fritiden. Vi har stor glæde af, at vi er tæt på museer, udstillinger, forskellige politiske og sociale arrangementer, og inddrager det i undervisningen, når det falder naturligt, ligesom vi benytter os af gæstelærere på linjefagene.

Liniefag
Vi tilbyder undervisning i følgende 6 linjefag:

Billedkunst: Underviser bl.a. i tegning, akrylmaling, akvarelmaling og den billedskabende proces.

Teater: Underviser i dramaøvelser, improvisationer, karakteropbygning m.m., samt opsætning af forskellige forestillinger.

Keramik: Underviser i forskellig keramiske teknikker, som bruges til fremstilling af brugsting og kunstgenstande i ler og stentøj.

Medie: Hvor hovedvægten er lagt på video og foto, undervises der i drejebog, optagelse og redigering af lyd og billeder, portrætfoto, motiv og billedforståelse.

Musik: Underviser i rytmisk sammenspil inden for forskellige genrer. Musikkendskab, teori og rytmetræning.

Tekstildesign: Underviser i farvelære, komposition, design og syning af tøj, silkemaling m.m.

Valgfag
Eksempler på valgfag vi tilbyder: Foto, filmkundskab, tekstil, keramik, kor, samspil, psykologi, dukker og masker, billedkunst, politiske ismer, lær København at kende, kusus i førstehjælp og guitarundervisning m.m. Valgfagene skifter i hver af skoleårets tre perioder.

Prøveforberedende fag
Undervisning foregår på 10. kl. niveau i matematik, engelsk, tysk eller fransk.

Fællesfag
Fortælletime, dansk, kulturfag (historie, kunst, religion, psykologi), kor, fællesmøder, kontaktgruppemøder.

Rejser
Introduktionstur. Skilejrskole i Sverige.

Emneuger
Der vil i årets løb være emneuger inden for de forskellige fagområder samt et fælles projekt i linjefagene.