• Hør Markus fortælle om at gå på Kastanievej Efterskole

Markus har gået et år på Kastanievej Efterskole. Hør ham fortælle om, hvordan han har oplevet sit efterskoleår.
  • Om Kastanievej Efterskole

Se en præsentation af vores linjefag + udvalgte valgfag her!

Kastanievej Efterskole

Kreativ og kulturel efterskole i hjertet af København. Vælg mellem linjefagene Billedkunst, Teater & Performance, Keramik, Musik, Foto, Tekstil & Design - og fra skoleåret 19/20: Gastronomi! Mange kreative valgfag som Kunst & Kultur på cykel, Film, Modefoto, Værket, Tegning og bevægelsesfag som Dans, Work it Out og Yoga.

Kastanievej Efterskole
KE er en almen efterskole, der siden 1983 har tilbudt et 10. klasses efterskoleår til dig, der elsker at være kreativ og har lyst og mod på fællesskabet. Skolen er baseret på kristne livsværdier og vægter forståelse og respekt for menneskers forskellighed. Gennem samvær, nærvær, kreative processer og faglig fordybelse lærer du både andre og dig selv bedre at kende.

Vi har tradition for at give eleverne en højskolepræget undervisning med fortælling, fællessang, kor og morgensamling på skemaet. Dannelsesfag som livsanskuelser, samfundsfag og historie samt temadage om bæredygdighed og demokrati er vigtige elementer i årsplanen.

Ud over de boglige fag Dansk, Engelsk og Matematik tilbyder vi linjefagene Foto, Musik, Tekstil/Design, Billedkunst, Teater/Performance, Keramik og Gastronomi. Herudover tilbydes et hav af kreative valgfag samt Tysk, Fransk og Xtra-matematik. Året er opdelt i 3 perioder, hvor du får mulighed for at vælge nye linje- og valgfag. I fritiden har du mulighed for at bruge skolens værksteder til selvstændigt arbejde.

Beliggenhed

Kastanievej Efterskole er beliggende på en rolig villavej på Frederiksberg og samtidig i gåafstand til Rådhuspladsen. Det giver os unikke muligheder for at udnytte storbyens mange tilbud både i - og uden for undervisningen. Vi er tæt på teatre, museer, udstillinger og kulturelle begivenheder, og inddragelse af disse muligheder er et bærende princip i vores undervisning.

Det er vigtigt for os at skabe hjemlighed og fastholde et trygt og rart miljø på skolen. Fællesskabet skal foregå her og ikke ude i byen. Derfor har vi obligatoriske hjemmeaftner to gange i ugen, men også mulighed for, at man kan gå ud på egen hånd inden for visse rammer. Flere af lærerne bor i tjenestebolig på skolen.

Forpligtende fællesskab

Sammen udgør elever og medarbejdere et fællesskab der bygger på tillid og anerkendelse og frihed under ansvar. Gennem oplysning og handling forbereder vi eleverne på voksenlivet og til at tage fremtidens udfordringer op. Fællesskabet er forpligtende, man må give for også at modtage. Nøgleordene i denne proces er engagement, ansvar og social forståelse. Vi ønsker et stærkt fællesskab med plads til - og omsorg for den enkelte.

Linjefag

Vi tilbyder følgende linjefag i løbet af skoleåret:

1. periode

Musik, Billedkunst, Foto, Teater/Performance, Tekstil/Design, Keramik

2.periode

Musik, Billedkunst, Foto, Teater/Performance, Tekstil/Design, Gastronomi

3. periode

Teaterkoncert, Billedkunst, Foto, Tekstil/Design, Keramik, Gastronomi

Valgfag

Vi tilbyder følgende valgfag i løbet af året:

Modefoto, Skriveværksted, Podcast, Film, Broderi, Keramik, Tegning, Kunst og Kultur på cykel, Værket, A cappella, Work it out, Yoga, Dans, Fransk og Tysk

Prøveforberedende fag