Midtsjællands Efterskole

MSE er for dig, der både vil gå i skole for at lære noget og samtidig være en del af et godt og trygt – men også stærkt og udfordrende fællesskab. Vi er 113 elever. Vi er en boglig og praktisk/kreativ efterskole. Fokus er på fagområderne: Friluftsliv & Natursport, Musik & Teater samt Kreativitet & Håndværk. Vi er tilknyttet KFUM og KFUK samt FDF.

Har du lyst…?
til et anderledes skoleår med masser af spændende fag, skøre indfald og store oplevelser sammen med andre unge og voksne med forskellige holdninger og interesser? Så vil vi gerne

• give hver enkelt elev gode muligheder for at få faglige kundskaber, udvikle sig og leve velorienteret og ansvarligt
  • give dig mulighed for at udvikle dine kundskaber, færdigheder og interesser
  • give dig en hverdag, der er præget af forståelse for andre mennesker – både lokalt og globalt
  • være en skole med en åben og fordomsfri kristen grundholdning
  • lægge vægt på økologi og på den måde vise, hvordan du kan være med til at værne om naturen
  • udfordre dig med en dagligdag præget af gode kostvaner, fysisk aktivitet og obligatorisk motionstime

Undervisning
Vi er en boglig og praktisk-kreativ efterskole. Det betyder, at du her lærer dansk, matematik, engelsk og andre fag, som du kender fra din nuværende skole, men også at du vælger en masse udfordrings- og linjefag. Det er for eksempel musik, kunst, teater frilufts- og håndværksfag. Vi har niveaudelt undervisning i de boglige fag. Vi tilbyder ikke specialundervisning.

Det handler om at lære – men det handler også om at være. I undervisningen og i hele vores måde at være sammen på, arbejder vi meget med tillid til hinanden og søger at skabe et stærkt fællesskab, der rummer alle på skolen.

Vi tror på, at lige meget om du vil i gymnasiet eller på en erhvervsuddannelse, så bliver vi mennesker for alvor til, når vi er sammen og lærer sammen. Vi mener, at det er vigtigere at blive til nogen frem for til noget.

Vores fokus er på fag inden for områderne:

• Friluftsliv & Natursport
  • Musik & Teater
  • Kreativitet & Håndværk

Se liste med flere fag i menuen til venstre under ”Undervisningstilbud”

Vi har veludbyggede værksteder, musiklokale, moderne sportshal og masser af udendørs plads til både sport, friluftsliv og hyggelige gåture. Fra skolen er der direkte adgang til masser af skov og anden smuk natur.

Vi har særlige pladser til unge med anden etnisk baggrund end dansk.

I løbet af skoleåret sker der meget andet end det, som står på dit skoleskema. Du kommer blandt andet til at opleve: Teater- og musikuge, friluftsture med og uden overnatning, at lave film, kordag, foredrag, ture ud af huset og meget mere. Som elev på Midtsjælland Efterskole kommer du på lejrskole to gange om året:

Som elev på Midtsjælland Efterskole kommer du på lejrskole to gange om året:

• hver vinter tager vi på vinterlejrskole i Norge med fokus på samvær og naturoplevelser. Turen går til Kvitaavatn i Norge, hvor vi skal stå på langrend og alpin samt selvfølgelig lave masser af hygge og sjov i sneen
  • hvert forår tager vi på minilejre. Mini betyder: små hold. Her vandrer, cykler eller sejler vi på små hold med 1-2 lærere og 8-15 elever.

Mere information
Læs meget mere om skolen, vores værdier og forventninger til dig på vores hjemmeside.