• Osted Efterskole - det bliver SÅ godt!

"Jeg kan huske, at jeg sad i bilen og tænkte "hvad er det lige jeg er gået i gang med"... Hør Rebecca fortælle om at tage på efterskole.
  • Osted Efterskole - det bliver SÅ godt!

"Jeg har udviklet mig rigtig meget fagligt og personligt på den her skole". Eleverne har ordet i 2 minutter.

Osted Efterskole

Et år med venner, fællesskab, høj faglighed og rejser? Spændende linjefag: Musik, kunst, gastronomi, global iværksætter, film/foto. Mange valgfag i kreativitet, sport, musik, forfatterskole og meget mere.
Cambridge 10. klasse.

Osted Efterskole er en efterskole med 110 elever, hvoraf der plads til 3-4 elever med fysisk funktionsnedsættelse.

Skolen har store og velholdte bygninger med gode faciliteter til undervisningen, herunder også masser af faglokaler. specielt indrettede lokaler til linjerne Kunst & Kultur, Film & Foto,  Håndværk og Individ & Verden. Skolens smukke udendørsområder rummer blandt andet boldbaner, skov og sø. Der er gode busforbindelser – ca. 15 min. - til både Roskilde og Ringsted.

Livet på efterskolen
Vi er en Grundtvig/Koldsk skole, som bygger på at alle mennesker er lige meget værd og bør behandles som sådan. Det betyder, at vi på skolen vil skabe en hverdag, hvor du trygt kan udfolde dig og samtidig opleve værdien af at være en del af et forpligtende fællesskab. Humor og latter har stor betydning i vores samvær, og vi værdsætter respekt og tolerance højt.

I hverdagen har samtalen en central rolle og er således med til at bane vejen for din læring og personlige udvikling. Vi taler om tingene og tager udgangspunkt i dig!

Undervisning
Vi har en større undervisningsblok med linjefagene Kunst & Kultur, Film & Foto, Krop & Act og Håndværk & Innovation, hvor du skal sprudle og fordybe dig i et at disse fag.

Kunst & Kultur - Her får du mulighed for at udtrykke dig gennem forskellige kreative processer. Du lærer grundlæggede færdigheder og teknikker inden for billedkunst/skulpturarbejde og er med til at opbygge spændende udstillinger.

Film & Foto - Her arbejdes kreativt med at skabe historier, film, billeder og lyd. Du får et grundlæggende kendskab at fotografere og til filmproduktion og du laver produktioner fra ide til produkt. Du kommer blandt andet til at arbejde med fotoudstillinger og kort- og dokumentarfilm.

Krop & Act – Her arbejdes med kroppens muligheder og begrænsninger. Du vil bevæge dig mod en bedre form gennem sjove og anderledes træningsformer, både ude og inde. I undervisningen kombineres leg med træning og bevægelse. Du kan træne i både vand, skov eller på trapper.

Håndværk & Innovation - Er for dig, som på sigt drømmer om at komme ud og arbejde indenfor et håndværk. Du kommer i praktik og får et forløb på teknisk skole. Desuden får du intensiv undervisning og arbejder med spændende opgaver på skolen. Du får indsigt i de traditionelle håndværksfag.

Individ & Verden - Fokus er på de forskellige politiske, kulturelle og samfundsmæssige forhold både nationalt og internationalt. Du skal gennem diskussioner og debatter, interviews og dialog, gruppearbejde og projekter og ekskursioner forsøge at finde forståelse for den verden vi lever i.

Vi krydrer linjerne og dansk med projekt/temaundervisning inden for emnerne: Samfund, kultur/fritid, erhverv/uddannelse, ungdom/familie, som til sidst munder ud i flere spændende projekter og events, hvor du giver alt, hvad du har i samarbejde med andre elever. Projekterne er fordelt over hele året.

Du følger ikke kun en klasse, men er på forskellige faghold i de boglige fag, hvor vi níveaudeler i dansk, matematik og engelsk. Vi tilbyder også folkeskolens afgangsprøver FP9 og FP10. Men du kan andet og mere end dette. Vi har et stort udbud af valgfag, så du kan udfolde dig og prøve sig selv af på forskellige måder. Det er vigtigt at prøve noget nyt. Se beskrivelsen andet sted.

Træf det gode valg
Du skal tage på efterskole! – Hvis du har lyst! For det er dit engagement, som bestemmer din oplevelse. Få en ny ven, få mange, bliv bedre rustet til fremtiden og bliv dygtigere til dine fag.

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 12/7/2018

Øvrige oplysninger