• Osted Efterskole - det bliver SÅ godt!

"Jeg har udviklet mig rigtig meget fagligt og personligt på den her skole". Eleverne har ordet i 2 minutter.
  • Osted Efterskole - det bliver SÅ godt!

"Jeg kan huske, at jeg sad i bilen og tænkte "hvad er det lige jeg er gået i gang med"... Hør Rebecca fortælle om at tage på efterskole.

Osted Efterskole

Musik - Gourmet - Film - Kunst - Global

Dit bedste år med nye venner, fællesskab og faglighed

Mange valgfag: guitar, vokal, hockey, fodbold, forfatterskole og meget mere.

Spændende studieretninger: Alm. 9 - Cambridge 10 – Projekt 10 - Alm. 10.

Osted Efterskole er en efterskole med 126 elever, hvoraf der plads til ca. 4 elever med fysisk funktionsnedsættelse.

Skolen har store og velholdte bygninger med gode faciliteter til undervisningen, herunder også masser af faglokaler, specielt indrettede til linjerne Gourmet - Musik - Filmproduktion - Kunst - Global. Skolens smukke udendørsområder rummer blandt andet boldbaner, skov og sø. Der er gode busforbindelser – ca. 15 min. - til både Roskilde og Ringsted.

Livet på efterskolen
Vi er en grundtvig/koldsk skole, som bygger på at alle mennesker er lige meget værd og bør behandles som sådan. Det betyder, at vi på skolen vil skabe en hverdag, hvor du trygt kan udfolde dig og samtidig opleve værdien af at være en del af et forpligtende fællesskab.

Hver år kommer 126 unge. Ingen kender hinanden. Forskellige interesser, personligeheder, musiksmag, stil .... Det synes vi faktisk er ret godt.

Undervisning

Vi lægger vægt på en undervisning af høj kvalitet i både boglige og kreative/musiske fag. Undervisningen i både 9. og 10. klasse indeholder i vid udstrækning de samme fag, som du kender fra folkeskolen. Du følger ikke kun en klasse, men kan være på forskellige faghold i de boglige fag, hvor vi níveaudeler i matematik og engelsk.

Ud over den boglige undervisning har vi naturligvis masser af andre tilbud. Først og fremmest linjefag, som du kan læse mere om på vores hjemmeside. Desuden har vi masser af sjove og spændende valgfag, hvor du kan prøve nye og anderledes interesser af.

Efter 9. og 10. klasse afholdes folkeskolens afgangsprøver. Endvidere kan Cambridge 10. klasse aflægge Cambridge IGSCE prøver.

Træf det gode valg

Du skal da på efterskole! – Hvis du har lyst! For det er dit engagement, som bestemmer din oplevelse. Få en ny ven, få mange, bliv bedre rustet til fremtiden og bliv dygtigere til dine fag.

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 4/15/2019

Øvrige oplysninger