• Skovbo Efterskole på 90 sekunder

Har du 90 sekunder? Så vil vi gerne vise dig hvordan et efterskoleår kan se ud :)
  • Josephine fortæller

Josephine fortæller om hvordan det er at være elev på Skovbo, også når man ikke er speciel kristen.

Skovbo Efterskole

På Skovbo får du alt det du forventer at få … og det du ikke troede du kunne få. Skovbo er en efterskole, der vil og kan meget og der er plads til forskellighed. Mange af vores elever er bogligt stærke, nogle bogligt svage, nogle er gode til idræt, andre til teater og musik. Vi er ikke lige høje, tunge og kloge – det synes vi faktisk er ret fedt.

Skovbo Efterskole

Kristen Efterskole på Sjælland med store musiske og kreative ambitioner

• 106 elever i 9. og 10. klasse
  • Solid boglig niveaudelt undervisning hvor du kan tage Folkeskolens Afsluttende Prøver.
  • Inklusionstilbud hvor vi inkluderer en lille gruppe inklusionselever.
  • Stærkt musisk/kreativt tilbud med musiklinjer. Ca. 45 af vores elever går på musiklinjerne.
  • Kreative SPOR i teater, musik, medie, kunst, værksted og sport
  • Årlig skitur til Østrig i marts måned.
  • Årligt teaterkoncertprojekt for alle elever i januar måned.

Specielle tilbud

• TeamUBUNTU – Kulturmødefag hvor en 14 dages rejse til Kenya er inkluderet.
  • TeamINDIA – Kulturmødefag hvor en 14 dages rejse til Indien er inkluderet.
  • TeamALP – Vores skilinje som består af et 2-timers valgfag og to ekstra skirejser til Østrig og Norge
  • TeamDIVING – Tilbud om aftenen, hvor der i samarbejde med dykkerklub tages dykkercertifikat og afsluttes med en uges tur til Fuerteventura.
  • I 10. klasse har vi desuden et 4 timers valgfag ”Dannelse og Demokrati”, hvor der arbejdes med forumteater, politik, kristendom og medborgerskab.

Hvem er vi?

Nogle spørger os hvad vores profil er. Her kan vi sige:

Vi er ikke en idrætsefterskole, men vi har mange idrætsvalgfag, bl.a skilinie, dykning, mountainbike og sportsspor. Vi spiller meget fodbold og vinder for det meste.

Fire morgener om ugen løber/går alle elever 2,8 km. Det er fordi, vi tror på, at motion og frisk luft giver energi og lyst til at lære.

Vi er ikke en musikefterskole, men vi har rigtig meget musik og teater.

Med hensyn til musik er vi en skole med meget høje ambitioner. Vi har tre musiklinjer og ca. 65 elever får individuel instrumental- og sangundervisning. På musiklinje 3 er der optagelsesprøve.

Vi er ikke en specialefterskole, men vi er gode til at have en lille gruppe unge, der ikke er bogligt stærke og vi lykkes godt med vores inklusionstilbud.

Vi er ikke en eliteskole, men mange af vores elever fortsætter i gymnasiet og vores boglige undervisning har et højt niveau.

Læs meget mere om Skovbo Efterskole og vores undervisningstilbud på vores hjemmeside.

8. kl 9. kl 10. kl

8. kl, 9. kl, 10. kl

Øvrige oplysninger

• Tilbud til unge med ADHD, autisme o.l.