Tømmerup Fri- og Efterskole

Studieforberedende efterskole med 4 linjer - dramalinje, verdenslinje, eSportlinje og sport/adventurelinje, alle med spændende studietur. Vi niveaudeler i de prøveforberedende fag og lægger vægt på at gøre eleverne klar til ungdomsuddannelserne. En del af undervisningen foregår på fagdage, hvor der arbejdes tværfagligt med forskellige emner.

Vore linjer:

Dramalinjen udfordrer din lyst til at udtrykke dig. Vi arbejder med skuespilteknik, sproglige- og kropslige udtryksformer, og bruger drama til at styrke dit selvværd. Drama handler om at performe og formidle følelser. Du skal have mod på at overskride dine egne grænser og synge og spille teater, danse og lære replikker. Dramalinjens studierejse går til New York.
Verdenslinjen sætter fokus på sprog, netværk, udland, samfund og kultur. Ved at være i kontakt med skoler i andre lande udveksler vi erfaringer om ungdomsliv og ser på, hvordan man lever og tænker i forskellige lande. Her får du indsigt i historiske, politiske og kulturelle sammenhænge verden over. Verdenslinjens studerejse går til Ghana.
Sport & adventurelinjen er for dig, der gerne vil rykke dig mentalt og fysisk gennem sport og adventure. Undervisningen er tilrettelagt, så dine personlige ambitioner og grænser bliver udfordret i ekstreme situationer og hverdag i små spil og store discipliner. Vi spiller bl.a golf, dyrker kickboxing, kører BMX og mountainbike. Sport & adventurelinjens studierejse går til Bali hvor vi snorkler og dykker og du taget et dykkercertifikat fra PADI.
eSportlinjens elever undervises i CS:GO og/eller LoL. Begge spil, som spilles i hold, er præget af konkurrence, fairness og samarbejde. Der lægges vægt på koordination, kommunikation og sociale kompetencer.

Vore studieture:
Rejser er en vej til at forstå andre kulturer og dermed en vej til at opnå større forståelse for ens egen kultur og baggrund. Derfor er rejseoplevelser en stor del af efterskoleopholdet på Tømmerup Efterskole.
De 4 linjer tager af sted på hver deres studierejse:

Dramalinjen tager til New York og oplever livet på Manhattan, musical på Broadway og besøg på New York Filmacademy, hvor holdet får en rundvisning og en workshop med en skuespiller.
Verdenslinjen tager til Ghana. Linjeholdet oplever historiens vingesus og undersøger de unges vilkår.
Sport & adventurelinjen rejser til Bali, hvor eleverne erhverver PADI dykkercertifikat.
eSportlinjens studietur er pt. under udarbejdelse.

Hele skolen tager på en fælles skirejse til Østrig hvor vi får undervisning af Østrigske skiinstruktører i alpint skiløb

Udgifterne til studieturene er inkluderet i skolepengene.

Vores uddannelsesvejledning:
Vi er studieforberedende og det betyder bl.a. at vi vægter uddannelsesvejledningen højt. Vi kalder det helhedsorienteret uddannelsesvejledning. Det betyder at alle lærere i samarbejde med studievejlederen, arbejder sammen med eleven om realkompetencer, styrkesider, studieteknik og uddannelsesplaner. Vi hjælper eleverne med at få tiltro til sig selv og til at sætte mål og forfølge dem. Også når det gælder deres kommende karrierer.  10.klasserne kommer i brobygning.