• Specialefterskolen

Elever fortæller om deres oplevelser som AST elev på Waldemarsbo
  • 30 sekunder hos dyr&natur

Waldemarsbo Efterskole

Vi bor i Faxe Ladeplads - 100 m fra stationen.
På Waldemarsbo er vores fornemmeste opgave at højne elevernes selvværd, selvforståelse og selvstændighed.
Vi tilbyder Folkeskolens Prøvefag (FP9) i dansk, matematik og engelsk til de eleverne, som det kan være relevant og realistisk for.

Waldemarsbo Efterskole optager elever med særlige læringsforudsætninger. Vores tilbud henvender sig til de elever, som gerne vil lære, men har vanskeligt ved den undervisningsform som det traditionelle skolesystem tilbyder. Waldemarsbo er en prøvefri efterskole.

Vores elevgruppe består af elever med og uden diagnoser som f.eks. Autisme spektrum tilstande, samt af elever med specifikke eller generelle vanskeligheder i forbindelse med læring. Vi optager elever, som vi forventer kan lære at indgå i et fællesskab, elever, som synes, at vores linjefagstilbud lyder spændende, og elever, som respekterer at vi alle har ret til at være forskellige.

Waldemarsbo Efterskole har nogle ganske særlige undervisningsfaciliteter, som virker tillokkende på en del unge, der har haft vanskeligt ved at lære i den traditionelle klasseundervisning. Vores undervisning tager udgangspunkt i nogle praktiske linjefag. Vi kan tilbyde følgende linjefag over to perioder:

• Friluftsliv
  • Dyr & natur
  • Grøn linje
  • Køkken
  • Idræt
  • Medie
  • Kortfilm
  • Teater
  • Håndværk & design

Vi har to perioder på et skoleår. Nogle linjefag kører i begge perioder. Derudover har eleverne hver en kontaktlærer og er tilknyttet et basisteam, med 4 lærere og omkring 15-18 elever. Der er i basisundervisningen, hvor eleven undervises i dansk, matematik og engelsk. I basisteamet arbejdet vi ligeledes med Robusthed, som meget kort handler om at blive god til at håndtere dagens udfordringer i stort og småt, især når livet er svært.

Se mere på vores hjemmeside: www.waldemarsbo.dk

Og find os på Facebook: https://www.facebook.com/Waldemarsbo

8. kl 9. kl 10. kl 11. kl

Oplysningerne om ledige pladser er senest opdateret: 12/12/2018

Specialefterskole

8. kl, 9. kl, 10. kl, 11. kl

Øvrige oplysninger

• Tilbud til unge med ADHD, autisme o.l.